Подорож на ретропоїзді, фестиваль та посилені заходи безпеки. День перемоги у Харкові

Неділя, 8 травня 2016, 08:59
На День пам'яті та примирення заплановано хвилину мовчання, а традиційні церемонії покладання квітів 9 травня розпочнуться від пам'ятника маршалу Жукову.
Подорож на ретропоїзді, фестиваль та посилені заходи безпеки. День перемоги у Харкові

Святкові заходи до Дня пам'яті та примирення і до Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні почалися в Харкові ще у квітні. Зокрема, до 20 травня можна відвідати виставку «Велич подвигу народного».

А 8 травня з полудня на гостей чекають у парку Горького. В Ретро-парку пам'ять загиблих у війнах вшанують хвилиною мовчання, на галявині Пам'яті сіятимуть маки, а о 18:00 на головній сцені почнеться концерт гурту «Білі крила».

На 9 травня в парку пройде традиційний музично-театральний фестиваль «Вклонімося великим тим рокам!». Поміж іншим, тут писатимуть листа ветерану, робитимуть з тканини червоні маки, виступатимуть танцювальні і музичні колективи.

У березовому гаю біля Канатної дороги розміститься жива військова панорама «Привал». Програму обіцяють насичену.

Відбудуться 9 травня і традиційні покладання квітів. Також для ветеранів підготували гала-концерт і польову кашу. В центрі міста встановлять великий екран та демонструватимуть фільми на військову тематику.

Прес-служба ХОДА повідомляє, що ретропоїзд Південної залізниці 9 травня о 9:00 здійснить святковий рейс. Пасажирами потягу, що рушить о 9:00 з вокзалу «Харків-Пасажирський», стануть 50 залізничників – учасників Другої світової та діти війни.

Рейс триватиме годину і закінчиться на станції «Люботин». Для пасажирів звучатимуть мелодії, фронтові пісні та інструментальні композиції часів війни. У Люботині на Меморіалі Слави відбудеться урочистий мітинг, присвячений 71-й річниці перемоги над нацизмом, потім залізничники відвідають Музей бойової та трудової слави моторвагонного депо «Люботин».

Водночас в області посилено режим безпеки, правоохоронцям і військовим допомагають добровольці.

comments powered by HyperComments