Керівництво області змогло забезпечити безпеку регіону в свята - ЗМІ

Тетяна Зарубіна  |  Понеділок, 9 травня 2016, 16:16
Незважаючи на близькість прикордонного з Росією регіону до зони АТО і неодноразові спроби «розгойдати» тут ситуацію, 8 і 9 травня на Харківщині пройшли спокійно.
Керівництво області змогло забезпечити безпеку регіону в свята - ЗМІ

«Це стало можливим завдяки великій підготовчій роботі, яку яку ми провели спільно з силовиками», - стверджує голова Харківської ОДА Ігор Райнін.За його словами, до охорони порядку в регіоні в святкові дні залучили додаткові сили не тільки Нацполіціі і СБУ, а й Національної гвардії, військових частин, ГСЧС і громадських організацій.

«Якщо в минулому році для забезпечення порядку в області нам знадобилося підсилити місцеву міліцію додатковими підрозділами з інших регіонів країни, то в цей раз обійшлися своїми силами, - уточнив губернатор. - За рік якість роботи силових структур в Харківській області, як і їх патріотичний настрій істотно змінилися в кращу сторону. Нам також вдалося стабілізувати ситуацію в регіоні і суттєво обмежити можливості її розгойдувати для тих, хто ще на щось в цьому плані сподівається. І ті дрібні провокації, які намагалися влаштувати проросійські організації на Меморіалі Слави в місті Харкові провалилися. Всім провокаторам буде дана відповідна оцінка СБУ і МВС. Такі доручення вже дано », - заявив Ігор Райнін.

Натомість, мер міста Геннадій Кернес зробив заяву, що інцидент на Меморіалі Слави стався через взаємні провокації між опонентами.  Нагадаємо, що сьогодні вранці під час урочистого покладання квітів виникло кілька потасовок. В результаті один з правоохоронців  отримав незначну травму обличчя.У сутичках приймав участь депутат Харківської міськради Андрій Лесик, що мав георгіївську стрічку. Як повідомив  начальник Управління ГУНП в Харківській області  Сергій Бірбасов, розвитку негативної ситуації  вдалося уникнути завдяки оперативним заходам, які були проведені поліцейськими. Вони вивели з зони конфлікту близько 15  людей та провели з ними профілактичні бесіди про кримінальну відповідальність.

 

comments powered by HyperComments