Сотні тисяч мешканців Харківщини брали участь в урочистостях

Понеділок, 9 травня 2016, 18:17
У всіх районах області та міста відбулися заходи, присвячені Дню пам'яті та примирення і Дню перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.
Сотні тисяч мешканців Харківщини брали участь в урочистостях

Участь у заходах, присвячених Дню пам'яті та примирення і Дню перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, взяли кілька сотень тисяч жителів Харківщини. Центральними подіями стала траурно-урочиста церемонія, яка пройшла на меморіалі Слави 8 травня, і заходи 9 травня в меморіальному комплексі «Висота маршала І.С. Конєва», де під час військових дій перебував штаб оборони Харківської області. Тут зібралися ветерани, учасники Другої світової війни, працівники тилу, жертви нацизму. З вітальними словами до ветеранів звернулися очільники Харківської області. Після церемонії покладання квітів та хвилини мовчання ветеранів і бійців АТО пригостили традиційної польовою кашею і «фронтовими» 100 грамами.

Нагадаємо, перед травневими святами губернатор доручив створити в області Об'єднаний штаб з попередження виникнення надзвичайних ситуацій. До нього увійшли силовики, представники військових частин в Нацгвардії, ГСЧС і медики. Структура почала працювати з 30 квітня в цілодобовому режимі і координувала дії з охорони безпеки не тільки в обласному центрі, а й у всіх районах. Зазначимо, хоча провокацій 9 травня уникнути не вдалося, штаб попередив можливе розхитування ситуації в області.

comments powered by HyperComments