У центрі Харкова знову мітингують працівники ХТЗ

Тетяна Зарубіна  |  Четвер, 16 червня 2016, 11:15
На цей раз вони зібралися біля СБУ
У центрі Харкова знову мітингують працівники ХТЗ

Серед пікетувальників присутній виконуючий обов'язки директора ХТЗ В'ячеслав Шевченко.За словами Шевченка, вони повідомили міську владу про акцію, яка триватиме близько години. За підрахунками організаторів мітингу, під стіни СБУ прийшли близько 400-500 людей, всі вони працівники заводу.Люди тримають плакати, на яких, зокрема, написано: «Руки геть від ХТЗ!», «СБУ! Твої працівники тобі не підкоряються »,« Крапля, що не штампуй липи! ».

Як пояснили учасники протесту, Крапля - це прізвище слідчого, який займається справами ХТЗ і від якого тепер цілком залежить нормальна робота підприємства.

Місце пікету охороняється працівниками поліції. Співробітники СБУ на зустріч не виходили. Пікетувальники пообіцяли їм в будь-якому випадку передати свої вимоги у письмовій формі.

Нагадаємо, власник групи DCH Олександр Ярославський в кінці квітня 2016 роки купив контрольний пакет акцій ПАТ «Харківський тракторний завод». У травні власник 30% -го пкета акція Зігфрід Вольф повідомив, що підприємство призупинило роботу і може не виконати план.  Генерального директора Харківського тракторного заводу. Андрія Коваля звинувачують за двома кримінальними статтями: «підготовка до злочину» і «диверсія». За інформацією СБУ, виробничий комплекс ХТЗ намагалися знищити, а частину виробництва вивезти в Росію. 9 червня робітники заводу вийшли на мітинг, вимагаючи втручання в ситуацію губернатора Харківської області та Президента.

comments powered by HyperComments