Суд арештував майно директора ХТЗ

Тетяна Зарубіна  |  Неділя, 26 червня 2016, 22:52
Київський райсуд Харкова наклав арешт на майно гендиректора ПАТ "Харківський тракторний завод" (ХТЗ), підозрюваного в підготовці до диверсії.
Суд арештував майно директора ХТЗ

"Накласти арешт на майно підозрюваного", - про це йдеться в ухвалі, опублікованій на сайті єдиного держреєстру судових рішень. У документі зазначено, що арешт накладено на земельну ділянку пл.10,19 га, дачний будиночок, 5 нежилих будівель і один житловий будинок, а також на 2 автомобілі, 2 мотоцикли і причіп.

У мотивувальній частині ухвали зазначено, що слідчий просив арештувати майно, що належить підозрюваному на правах власності, щоб забезпечити можливу конфіскацію майна, оскільки санкція статей, які інкримінуються підозрюваному, передбачає таке покарання.

Захист підозрюваного скористався правом на апеляцію. Як зазначено на порталі "Судова влада України", апеляційний суд розгляне скаргу адвоката, подану в інтересах його підзахисного, 30 червня.

Нагадаємо, що колишній директор ХТЗ Андрій Коваль зараз знаходиться у розшуку. 

За рішенням Наглядової ради АТ "ХТЗ", з 10 березня 2016 року Генеральним директором підприємства став Андрій Коваль, керівник ХТЗ в 2006-2007 рр. Обшук на території заводу співробітниками СБУ почався увечері 14 березня.

Контрольний пакет акцій ПАТ «Харківський тракторний завод» придбав 27 квітня 2016 року президент і власник групи DCH Ярославський. У травні власник 30%-го пакета акцій Зігфрід Вольф повідомив, що підприємство призупинило роботу і може не виконати план. Причиною є висунуті відносно Андрія Коваля звинувачення за двома кримінальними статтями: «підготовка до злочину» і «диверсія». За інформацією СБУ, виробничий комплекс ХТЗ намагалися знищити, а частину виробництва вивезти в Росію. 9 червня робітники заводу вийшли на мітинг, вимагаючи втручання в ситуацію губернатора Харківської області та Президента, а 16 червня вони ті самі вимоги висловили під час пікету біля будівлі СБУ.

comments powered by HyperComments