У прокуратурі, СБУ та поліції всі розуміють, що таке «кооперативна схема». Позиція суду незрозуміла – прокурор області

Ростислав Касьяненко  |  Понеділок, 12 вересня 2016, 12:28
З 118 позовів прокуратури області до т. зв. «псевдокооперативів», було задоволено 12. Ще 46 позовних заяв на загальну площу землі 211 га вартістю 1,5 млрд. грн. поки знаходяться в судах.
У прокуратурі, СБУ та поліції всі розуміють, що таке «кооперативна схема». Позиція суду незрозуміла – прокурор області

Крім того, судами було відмовлено в задоволенні 53 позовів на загальну площу землі 228 га, вартістю 1,4 млрд. грн. Ще по 7 позовам на загальну площу 21,74 га, вартістю 134,8 млн. грн. провадження було припинено. Про це прокурор Харківської області Юрій Данильченко повідомив сьогодні в інтерв'ю виданню «Справжня Варта».

За його словами, "кооперативна земельна схема" в таких масштабах є суто харківським ноу-хау.

«У Києві кажуть, що її родоначальником був Харків, а в столиці просто пішли за тією ж схемою. За великим рахунком, для мене, як для прокурора, це не має значення. Мені важливо, щоб ця земля була повернута. Поки, скажімо, результати не оптимістичні. Але ми працюємо», — запевнив прокурор.

Піднявши цю тему ще в кінці 2014 року, прокуратура Харківської області пішла спочатку шляхом пред'явлення позовів, пред'явивши їх всього більше ста на загальну площу землі більш 547 га, вартістю 3,7 млрд. грн.

«Нам незрозуміла позиція суду, — нарікає Ю. Данильченко. — Таке враження, що в прокуратурі, в СБУ, в поліції всі розуміють, що це за схема. А в суді не розуміють! Ми начебто всі захищаємо інтереси держави. Але коли ми йдемо в суд і це все показуємо там кажуть: вибачте, строки позовної давності минули. Так відновіть! Хто вам не дає? Що прокурор вимагає такого, що категорично не можна відновити терміни? Ми доходимо до касаційної інстанції, щоб знову все спочатку починати».


Нагадаємо, за кілька років в результаті т. зв. «кооперативної схеми» територіальна громада Харкова втратила більше 547 га комунальних земель вартістю 3,7 млрд. грн. Вони були передані Харківською міською радою у власність псевдокооперативам, до яких прокуратура Харківської області за останні півтора роки вже пред'явила 118 позовів. З них уже задоволено 12 позовів на загальну площу понад 75 га, вартістю понад 790 млн. грн.

Інтерв'ю з прокурором Харківської області Юрієм Данильченко читайте трохи пізніше в авторському проекті Ростислава Касьяненка "Справжня Розмова".

Нагадаємо, раніше воєнком Харківської області розповів про диверсійно-розвідувальні роботи з боку РФ і вербування жителів області для здійснення терактів.

 

comments powered by HyperComments