Нацкорпус пропонує націоналізували російські банки та обнулити борги Укрзалізниці росіянам

Середа, 12 квітня 2017, 11:28
Заставне майно Сбербанку Росії в десятки разів перевищує всі депозити, які тримають в цьому банку громадяни України.
Нацкорпус пропонує націоналізували російські банки та обнулити борги Укрзалізниці росіянам

Про це заявив, виступаючи на пікеті "Національного корпусу" біля відділення "Сбербанку Росії" на вулиці Донець-Захаржевського в Харкові лідер НК, екс-командир добровольчого полку "Азов", народний депутат Андрій Білецький.

За його словами, є просте рішення для всіх російських банків в Україні - націоналізація.

"Це буде справедливо, оскільки всі українські банки в Криму, всі до єдиного, були націоналізовані, - стверджує Білецький. - Як і всі українські державні та приватні підприємства. А тепер вгадайте, скільки російських державних підприємств було націоналізовано у відповідь на окупацію Криму і на націоналізацію наших банків і стільникових операторів, нашої землі, інших наших підприємств? Нуль".

За словами народного депутата, при націоналізації банків заощадження населення України не постраждає.

"І хоча це дивні люди, якщо на третій день війни вони продовжують зберігати гроші в банках агресора, але можна навіть їм повернути їхні заощадження, а державу - збагатити", - говорить він.

"Третій рік йде війна, третій рік поспіль гинуть наші хлопці. Ми маємо не давати агресорові жодного шансу заробляти на нашому горі. Тому банки з російським капіталом, що функціонують на нашій території, заробляючи гроші материнським компаніям, мають піти геть", -  вважає керівник харківського осередку Національного Корпусу Олег Ширяєв. - Я розумію, що це неможливо зробити в один момент, але ми маємо час та натхнення - тому наша акція безстрокова і триватиме доки останній російській банк не закриє свої двері". 

Безстроковий пікет біля відділення Сбербанку Росії на вул. Донець-Захаржевського у Харкові триває. На 20:00 12 квітня "азовці" планують на стіні будівлі банку провести перегляд фільму "Гіркі Жнива".

Нагадаємо, 10 квітня сутички під харківським Сбербанком перейшли у "холодну фазу" протистояння активістів і поліції. Під час бійки постраждали двоє поліцейських та один активіст.

Що стосується боргів українських держпідприємств російським банкам — на думку лідера "Національного корпусу", держава має право їх списати. 

"Наприклад, взяти ту ж Укрзалізницю, яка втратила в результаті захоплення Криму і Донбасу частину полотна, мереж та рухомого складу. Дуже сильно втратила. Буде абсолютно чесно стягнути ці втрати з РФ власними ж боргами в російських банках. Просто обнулити їх", - запропонував Білецький.

Нагадаємо, 16 березня Україна ввела санкції терміном на 1 рік щодо ПАТ «Сбербанк», ПАТ «ВіЕс Банк», ПАТ «Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк» («Промінвестбанк»), ПАТ «ВТБ Банк», ПАТ «БМ Банк» через їхню приналежність російській державі. Санкції передбачають обмеження на виведення капіталу за межі країни на користь пов'язаних осіб.

comments powered by HyperComments