Wizz Air націлюється на Одесу і Харків, заради чого збільшує свій повітряний флот в Україні

Понеділок, 17 липня 2017, 19:42
Угорський лоукостер Wizz Air до 2020 року планує збільшити свій флот в Україні і хоче літати з Одеси і Харкова.
Wizz Air націлюється на Одесу і Харків, заради чого збільшує свій повітряний флот в Україні

Про це заявив головний корпоративний директор Wizz Air Оуен Джонс, на прес-конференції в Києві, повідомляє «Транспорт пасажирський».

«Україна - це ринок з великим потенціалом, в цьому немає сумнівів. Ми б хотіли, щоб до 2020 року у нас в Україні був парк, який складався б, як мінімум, з 8 літаків», - заявив Оуен Джонс.

Він додав, що авіакомпанія також хоче літати з Одеси і Харкова і наголосив на необхідності ремонту злітної смуги в Одеському аеропорту як умова повернення лоукостера.

«Ми постійно спілкуємося з регіональними аеропортами в Україні. Нещодавно ми повернулися до Львова. Харків - це один з тих аеропортів, з яким ми б хотіли працювати. Одеса також дуже приваблива для нас, але там є питання з смугою і вагою наших літаків. Як тільки ця проблема буде вирішена, будемо раді літати «, - підсумував Оуен Джонс.

Зараз Wizz Air в Україні базує один літак Airbus A320 - в аеропорту Київ (Жуляни). У серпні поточного року сюди ж буде переведений ще один A320, а в квітні 2018 року з'явиться третій борт А320.

Варто відзначити, що угорська авіакомпанія займає майже половину ринку лоукост-перевезень України. Частка Wizz Air становить 49,6%. Нагадаємо, що за час роботи в Україні (з 2008 по 2016 рік) Wizz Air перевезла 4,5 млн пасажирів. У першому половині цього року пасажиропотік лоукостера склав 193 тис. людей, що на 33% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Як раніше писала «Справжня Варта», ціна на лоукостерівські авіапереліти варіюються від 9 дол. до 195 євро з умовою довгострокового бронювання.

comments powered by HyperComments