Будівництво патронного заводу, виробництво «Оплотів», розвиток сільської медицини – що пообіцяв Порошенко під час відкриття мосту в Ізюмі

Юлія Гуш  |  Середа, 23 серпня 2017, 09:11
Вчора, під час офіційного відкриття Ізюмського мосту, Петро Порошенко оголосив низку обіцянок стосовно розвитку оборонного комплексу, сільської медицини та будівництва доріг
Будівництво патронного заводу, виробництво «Оплотів», розвиток сільської медицини – що пообіцяв Порошенко під час відкриття мосту в Ізюмі

Президент України розповів, що всі ці плани мають бути реалізовані завдяки 1,5 мільярдам гривень, які були свого часу вкрадені Януковичем та його клікою. Вони були повернені до державного бюджету, і, за його словами, тепер мусять працювати саме на Україну.

«Перший пріоритет – це оборона та безпека, – підкреслив Петро Порошенко, – ми побудуємо новий патронний завод, ми відновимо в Харкові виробництво «оплотів». І «оплоти», новітні українські танки, будуть захищати українську землю. Ми побудуємо новітні ракети. 4 мільярди гривень будуть спрямовані на розвиток сільської медицини. В кожному селі людина має право отримувати послуги, які зобов’язана надавати держава. І ці послуги мають бути якісними. Тому сільська медицина має бути пріоритетом».

Також він наголосив, що дорожнє будівництво буде ще одним пріоритетним напрямком:

«Ми не можемо чекати рік, два, три. Дороги мають бути побудовані цього року. І ми маємо вже перші реалізації. Голова обласної адміністрації доповіла мені, що Міністерство фінансів чомусь поки що запланувало в бюджетному розписі будувати дороги в грудні. Я хочу повідомити: в грудні дороги не будують. А ті дороги, які будують в грудні, на них важко їздити».

Порошенко розповів, що міністру фінансів було вказано терміново внести зміну до бюджетного розпису. Перші гроші, тендери та попередня оплата мають відбутися вже в серпні.

Також він підкреслив, що в Харківській області будуються найякісніші дороги. На кожен квадратний метр дороги надаються багаторічні гарантії. І якщо щось з ними трапиться, то виробник має приїхати і за власний кошт відновити дорогу. Також на Харківщині можна побачити найдешевшу тендерну вартість в Україні. За словами президента, дорожньому будівництву також сприяють правильні тендери, система «Прозоро» та прискіплива увага правоохоронців щодо ефективності використання бюджетних коштів.

Як раніше писала «Справжня Варта», після звернення Світличної Президент України доручив розпочати фінансування будівництва дороги з Харкова на Ізюм та Слов’янськ вже в серпні.

comments powered by HyperComments