Пожежники рятують три населених пункти від наближення лісової пожежі/ Фото, Доповнено

П'ятниця, 22 вересня 2017, 16:18
Горить вже 70 га лісу. Мешканців починають евакуювати
Пожежники рятують три населених пункти від наближення лісової пожежі/ Фото, Доповнено

Пожежа почалася сьогодні удень у Красноградському лісництві, в  районі населених пунктів Мартинівка, Наталіно та Добренка, - повідомляє «Справжня Варта»

До місця події направлені підрозділи ДСНС у кількості 18-ти відділень на автоцистернах, 2 автоцистерни лісгоспу, 2 автоцистерни та 2 одиниці пристосованої для цілей пожежогасіння техніки добровільних протипожежних формувань підприємств Красноградщини, а також 95 чоловік особового складу ДСНС та 25 працівників лісгоспу.

За попередніми даними відбувається верхова лісова пожежа на орієнтовній площі 5 га. Наразі вживаються заходи щодо припинення просування вогню до населених пунктів, - повідомили у ГУ ДСНС України у Харківській області.

Доповнено.

Лісова пожежа поширилась на площу близько 70 га (з них приблизно 50 га верхової пожежі) і охопила 126-й, 127-й, 156-й та 118-й квартали лісового масиву. Цьому сприяла вітряна погода.

О 17:20 до місця події вилетів пожежний літак АН-32. О 17:35 він здійснив перший скид води.

Наразі вживаються заходи щодо припинення просування вогню до населених пунктів. Силами ДСНС було врятовано два житлових будинки у с. Мартинівка, з яких евакуйовано 8 мешканців.

Як раніше писала «Справжня Варта», про пожежу на території Задінецького лісництва квартал 62, Зміївського лісгосп поблизу  с. Омельченки стало відомо позаучора увечорі  Орієнтовна площа лісової пожежі 3 га.

Також Головне управління ДСНС попереджає про пожежну небезпеку, яка виникнула на території десяти областей країни.

Представники ДСНС закликають громадян суворо дотримуватися правил пожежної безпеки під час перебування у на відкритих територіях, лісах, парках щоб не провокувати виникнення пожеж в екосистемах.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments