Найкращим результатом співпраці з міжнародними представництвами є відкриття нових виробництв на території Харківщини - Світлична

Середа, 18 квітня 2018, 10:55
Юлія Світлична зустрілася з Послом Австралії в Україні.
Найкращим результатом співпраці з міжнародними представництвами є відкриття нових виробництв на території Харківщини - Світлична

Про це повідомляє прес-служба ХОДА. 

Під час зустрічі сторони обговорили перспективи співробітництва. 

Губернатор Харківщини Юлія Світлична зазначила, що робота з міжнародними представництвами є дуже важливою складовою для розвитку регіону.

«За соціально-економічним розвитком Харківська область займає провідні позиції. Незважаючи на те, що ми маємо спільний кордон з Росією та Донецькою й Луганською областями. Саме в цьому і особливість, що прикордонний регіон розвивається динамічніше і швидше, ніж ті, що знаходяться на кордоні з Євросоюзом», - сказала Юлія Світлична.  

Вона відзначила результати, які регіон має у промисловості, освітній сфері та спорті.

«Маємо імідж безпечного регіону, де проводяться спортивні змагання міжнародного рівня. Це дозволяє не тільки популяризувати спорт, а й пожвавити економіку, показати міжнародним партнерам, що Харківщина - стабільний регіон, - зазначила Юлія Світлична. - Ми цінуємо підтримку іноземних партнерів. Завдяки прямій співпраці з міжнародними представництвами маємо можливість розказати про потенціал та можливості Харківської області. І тим самим активізувати двосторонні відносини. Найкращим результатом є відкриття нових виробництв на території регіону або підписання договорів і контрактів щодо співпраці з харківськими підприємствами». 

За словами  Повноважного Посла Австралії Меліси О’Рурк, Харківщина у плані спільної роботи залишається для її країни пріоритетною. 

«На Харківщині проходить низка важливих подій і цікавих заходів. Окрім того, мені було цікаво приїхати до вашої області, тому що ви єдиний в Україні губернатор-жінка. Для мене дуже важливо, що на місцевому рівні жінки мають можливість підніматися по кар’єрних сходах», - сказала Меліса О’Рурк.

Вона також відзначила співпрацю у культурній сфері. Зокрема, за її словами, було проведено декілька спільних заходів. Мова йде про приїзд одного з австралійських диригентів, який зіграв у Харкові з молодіжним оркестром. Також до регіону була привезена мистецтвознавська виставка. Ще одна - експозиція масок – харків’янам буде представлена незабаром.

Нагадаємо, вчора у регіоні відбулася ініційована Атлантичною радою США дискусія «Українська економіка, енергетична незалежність та безпека, перспективи інвестицій у Харківську область та партнерство між США та Україною», однією з головних тем якої було міжнародне співробітництво. 

А тиждень тому голова Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична зустрілася із Послом Франції в Україні Ізабель Дюмон.

Також ми повідомляли, що промислові підприємства Харківської та Ташкентської областей налагодять співробітництво.

Раніше ми писали про те, що 2 березня голова ХОДА Юлія Світлична провела зустріч з Постійним представником Офісу Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA) в Україні Такаакі Кавано і домовилася про спільну реалізацію екологічних проектів.  

comments powered by HyperComments