Підприємства Харківщини активно налагоджують співробітництво з партнерами в інших країнах - Світлична

Вівторок, 24 квітня 2018, 21:04
Голова ХОДА Юлія Світлична зустрілася з делегацією Арабської Республіки Єгипет, до складу якої увійшли дипломати, представники уряду, а також керівники чотирьох топових єгипетських компаній.
Підприємства Харківщини активно налагоджують співробітництво з партнерами в інших країнах - Світлична

Про це повідомляє прес-служба ХОДА. 

Вранці 24 квітня делегація відвідала низку промислових підприємств Харківської області, в першу чергу, тих, що працюють у сфері енергетичного машинобудування.

«У нас були дуже продуктивні зустрічі, - поділився враженнями Міністр у справах компаній державного сектора Арабської Республіки Єгипет Халед Бадаві. - Ми побачили технічні можливості та ноу-хау ваших підприємств і дуже оптимістично дивимося на майбутнє наше співробітництво. З нетерпінням чекаємо на можливість вибудувати взаємовигідні відносини».

Юлія Світлична відзначила, що Харківська область, безумовно, повинна стати частиною процесу активізації співпраці з Єгиптом, про який делегація цієї країни досягла домовленостей з Урядом України.

«У нашого регіону - серйозні макроекономічні показники. Стабільні, які показують розвиток. Наші підприємства активно налагоджують співробітництво з партнерами в інших країнах і розширюють ринки збуту, - сказала керівник області. - Сподіваємося, що продукція харківської промисловості зацікавить Єгипет. Ми можемо бути цікаві в різних сферах: від підготовки фахівців до випуску кінцевої продукції – та готові розглянути будь-які пропозиції партнерів».

Міністерство, яке очолює Халед Бадаві, відповідає за розвиток 8 секторів економіки, в яких працюють 127 компаній. У тому числі це сфери машинобудування, будівництва, металургії, туризму, фармації, хімічної промисловості. Також у ході зустрічі обговорили такі перспективні напрямки співпраці, як сфера агробізнесу та освіти.

«В Україну прибула делегація висококваліфікованих фахівців і експертів топ-класу, - підкреслив Надзвичайний і Повноважний Посол Арабської Республіки Єгипет в Україні Хоссам Ельдін Мохамед Алі. - Це говорить про те, що співпраця між нашими країнами розвивається. Бажання з обох боків є, ми це бачимо, а значить, є й можливості. Упевнений, що ця делегація, а можливо, й інші делегації відвідають Харків ще не раз».

Завершуючи зустріч, Юлія Світлична запросила делегацію Єгипту відвідати міжнародний економічний форум, який відбудеться в Харкові у вересні.

Нагадаємо, нещодавно у регіоні відбулася ініційована Атлантичною радою США дискусія «Українська економіка, енергетична незалежність та безпека, перспективи інвестицій у Харківську область та партнерство між США та Україною», однією з головних тем якої було міжнародне співробітництво. 

А тиждень тому голова Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична зустрілася із Послом Франції в Україні Ізабель Дюмон.

Також ми повідомляли, що промислові підприємства Харківської та Ташкентської областей налагодять співробітництво.

Раніше ми писали про те, що 2 березня голова ХОДА Юлія Світлична провела зустріч з Постійним представником Офісу Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA) в Україні Такаакі Кавано і домовилася про спільну реалізацію екологічних проектів.  

comments powered by HyperComments