На заводі імені Малишева розпочинається модернізація виробництва - Світлична

Середа, 25 квітня 2018, 18:01
На заводі імені Малишева оновлюють обладнання та готуються випускати БТР-3 та БТР-4.
На заводі імені Малишева розпочинається модернізація виробництва - Світлична

Про це повідомляє прес-служба ХОДА. 

Губернатор Харківщини Юлія Світлична відвідала підприємство 25 квітня. Завод успішно завершив контракт із Таїландом.

Голова ХОДА підкреслила, що у регіоні зараз велика увага приділяється економічному пожвавленню. А підприємство демонструє високі результати. 

«На Харківщині приділяємо велику увагу економічному пожвавленню і, особливо - розвитку промислового виробництва. Для нас надзвичайно важливо, щоб підприємства мали замовлення, а люди – зарплату, - відзначила голова ХОДА. – Тому робимо все, щоб співпрацювати з органами державної влади та органами управління державних підприємств, а також виносимо проблемні питання на рівень Кабінету міністрів, маємо підтримку Президента України задля того, щоб відновлювати виробництво та завантажувати підприємства області. Завод імені Малишева повинен працювати. Завантаження підприємства – першочергове завдання, над яким ми працюємо разом з органом управління».

Юлія Світлична відзначила, що ДП «Завод ім. Малишева» нині є одним з тих підприємств регіону, які демонструють динаміку розвитку. Після збиткових років у 2017-му завод вийшов на прибуток, зараз на ньому не тільки своєчасно виплачується зарплата, але й розпочинається модернізація виробництва.

«Починаючи з 2018 року, буде виділено державне фінансове забезпечення для модернізації виробничих потужностей заводу імені Малишева. Інвестиційна програма розрахована не на один рік», - повідомила керівник області.

За інформацією генерального директора заводу Олександра Хланя, зараз підприємство працює над поновленням випуску легкоброньованої техніки – БТРів.

«Ми поновлюємо лінії легкої броньованої техніки – плануємо випуск БТР-3 та БТР-4. Вже придбано все обладнання, змонтовано стендове обладнання, - розповів Олександр Хлань. – Цей рік у нас не гірший за попередній, він повністю законтрактований. Більш того – є серйозні напрацювання на наступний рік, про які я не хотів би говорити до підписання контракту».

"Я бачу динаміку розвитку підприємства та перспективу. Завдяки підтримці держави, профільних міністерств та РНБО, ми забезпечимо завод замовленнями та покажемо, як можемо реалізувати потенціал, який маємо", - зазначала з приводу заводу Малишева губернатор Харківщини влітку 2017 року. 

Також ми писали, що у 2017 році вперше за останні 4 роки у галузі промислового виробництва Харківщини було створено 3600 нових робочих місць.

comments powered by HyperComments