Світлична показала Гройсману, як будується Харківська філармонія

Четвер, 17 травня 2018, 17:30
Під час робочої поїздки на Харківщину Прем’єр-міністр України відвідає низку об’єктів інфраструктури, які будують за рахунок співфінансування з державного бюджету.
Світлична показала Гройсману, як будується Харківська філармонія

Про це повідомляє прес-служба ХОДА. 

«Реконструювати та добудувати обласну філармонію харків’янам обіцяли 10 років. Завдяки мобілізації фінансування з місцевого бюджету та залученню коштів Державного фонду регіонального розвитку ми сьогодні будуємо найсучасніший філармонійний комплекс. У цілому – майже на 1400 місць, - відзначила Юлія Світлична. – Усього в Харківській філармонії буде три зали. Окрім органної, яку відкрили в серпні 2016 року, будуємо велику концертну залу на 777 місць, також буде невелика, камерна, зала».

Керівник області додала, що роботи йдуть максимальними темпами, адже запросити харків’ян на відкриття нових залів планують уже на початку 2019 року. Вона звернулась до керівника уряду з проханням забезпечити своєчасне надходження фінансування на реалізацію цього проекту з ДФРР.

Зараз, за словами директора Департаменту капітального будівництва ХОДА Сергія Жукова, роботи в філармонії ведуться без зупинки, незважаючи на те, що на початку весни були дуже складні для будівельників погодні умови. 

"Реконструювати будівлю обласної філармонії харків'янам обіцяли протягом 10 років, а ми завершимо будівництво за 2 роки. Маємо в цьому питанні потужну підтримку Президента України та Кабінету міністрів України. Значну кількість робіт вже виконано, зараз ідемо за графіком і зробимо все, щоб двері великої зали були відкриті для харків'ян у 2019 році", - зазначала раніше голова ХОДА. 

Нагадаємо, ще в лютому 2015 року говорити про завершення будівництва філармонії в такі короткі терміни ніхто не наважувався. Але вже в серпні 2016 року завдяки зусиллям, докладеним тодішнім керівником області Ігорем Райніним, відбулося відкриття першого комплексу – органної зали. 

Раніше губернатор Харківщини Юлія Світлична зазначала, що у 2018 році в межах програми соціально-економічного розвитку регіону має відбутися будівництво та реконструкція близько 200 об’єктів. Серед наймасштабніших інфраструктурних проектів керівник області відокремила, у тому числі, будівництво великої зали обласної філармонії,

comments powered by HyperComments