Відомі в усьому світі французькі компанії розширюють співпрацю з Харківською областю - Світлична

Вівторок, 22 травня 2018, 16:36
Schneider Electric планує відкрити 7 нових лабораторій у харківських закладах вищої освіти, інвестуючи в науку. Компанія Malteurop перенесе свій головний офіс з Києва до Харкова.
Відомі в усьому світі французькі компанії розширюють співпрацю з Харківською областю - Світлична

Про це повідомила губернатор Харківщини Юлія Світлична під час зустрічі 22 травня голова ХОДА Юлія Світлична та керівники двох французьких компаній-інвесторів: Schneider Electric Ukraine та Malteurop Ukraine.

«Відомі в усьому світі французькі компанії розширюють співпрацю з Харківською областю. Schneider Electric планує відкрити 7 нових лабораторій у харківських закладах вищої освіти, інвестуючи в науку. Компанія Malteurop перенесе свій головний офіс з Києва до Харкова. Це надасть нам можливість збільшити надходження до бюджету Харківської області, а також розглядати можливі перспективні інвестиції в промисловість Харківщини, - повідомила про досягнуті в ході зустрічі домовленості Юлія Світлична. - Будемо долучати як внутрішній, так і зовнішній бізнес до соціально-економічного розвитку Харківської області».

Говорячи про причини такої зацікавленості в співпраці з Харківщиною, генеральний директор Schneider Electric Ukraine Михайло Бубнов акцентував увагу на підтримці з боку керівництва регіону.

«В останні роки ми інвестуємо досить багато коштів у розвиток навчального сектора. У Харківській області працюємо з ХПІ, ХАІ, університетом ім. Бекетова. Відчуваємо велику підтримку, зацікавленість і залученість голови Харківської облдержадміністрації. І це не просто слова. За останні півроку вже відбулися дві зустрічі на вищому рівні: перша - за участю посла Франції. Є не просто зацікавленість наша, як бізнесу та  вишів, але й велика підтримка з боку обласної адміністрації. Працюємо разом, у нас спільні цілі», - відзначив Михайло Бубнов.

Директор харківського філіалу Malteurop Ukraine Андрій Бутов під час зустрічі розповів про найближчі проекти, які компанія має намір реалізувати на Харківщині.

«Цього року Харківський регіон найбільшою мірою отримав сертифікаційну програму, за якою ми виділяємо насіння для фермерських господарств, та будемо купувати в цих фермерів уже готовий ячмінь для виробництва нашого солоду. У вересні ми розраховуємо завершити процес приєднання і вже працювати тільки з Харкова, перенісши сюди офіс. Також плануємо взяти участь у будівництві нового елеватора. Почнемо його в найближчі 2 - 3 роки», - повідомив Андрій Бутов.

Юлія Світлична запевнила представників бізнесу в тому, що компанії можуть розраховувати на підтримку з боку ХОДА – в межах повноважень обласної влади та в рамках закону.

Нагадаємо, нещодавно у регіоні відбулася ініційована Атлантичною радою США дискусія «Українська економіка, енергетична незалежність та безпека, перспективи інвестицій у Харківську область та партнерство між США та Україною», однією з головних тем якої було міжнародне співробітництво. 

А тиждень тому голова Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична зустрілася із Послом Франції в Україні Ізабель Дюмон.

Також ми повідомляли, що промислові підприємства Харківської та Ташкентської областей налагодять співробітництво.

Раніше ми писали про те, що 2 березня голова ХОДА Юлія Світлична провела зустріч з Постійним представником Офісу Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA) в Україні Такаакі Кавано і домовилася про спільну реалізацію екологічних проектів.  

comments powered by HyperComments