Світлична домовилася про розширення співпраці з Угорщиною, Польщею, Чехією та Словаччиною

Понеділок, 4 червня 2018, 15:55
Надзвичайні та повноважні посли Угорщини, Польщі, Чехії та Словаччини вперше разом відвідали Харківську область. Під час зустрічі говорили про розширення економічного співробітництва та освітніх програм.
Світлична домовилася про розширення співпраці з Угорщиною, Польщею, Чехією та Словаччиною

Про це повідомляє прес-служба ХОДА. 

Раніше ми вже повідомляли, що мова під час зустрічі йшла, у першу чергу, про співробітництво у промисловості, а також - освіті. Губернатор Харківської області Юлія Світлична, за її словами, результатами перемовин задоволена. 

Кожен з дипломатів, у свою чергу, розповів, у чому саме полягає зацікавленість його країни у співробітництві з Харківщиною. Наприклад, Угорщина зацікавлена відкрити тут почесне консульство. 

«Мета нашого візиту - ознайомиться з тим, які можливості є в регіонах України, в першу чергу - економічні. Щоб далі розвивати наші економічні й торговельні контакти. Також сьогодні матимемо зустріч у Харківській торгово-промисловій палаті, де з нашого боку хотіли передати конкретні пропозиції», - сказав  Надзвичайний і Повноважний Посол Угорщини в Україні Ерно Кешкень Ерно Кешкень.

Про особливий інтерес до харківського регіону з боку країн Вишеградської четвірки також говорили посли Республіки Польща, Словацької та Чеської Республік в Україні.

«Харківщина посідає виняткове місце серед українських регіонів. Мені так здається, що динаміка розвитку Харківщини виходить за рамки області та має вплив на сусідні регіони. І я вітаю вас із цим. Це говорить про те, що керівництво області добре працює», - відзначив Надзвичайний і Повноважний Посол Чеської Республіки в Україні Радек Матула.

Надзвичайний і Повноважний Посол Словацької Республіки в Україні Юрай Сівачек повідомив, що останнім часом Харківщину відвідало вже декілька бізнес-делегацій його країни.

«Є інтерес словацьких підприємців працювати в Харківській області, є інтерес обмінюватися студентами, знаннями, вченими», - сказав Юрай Сівачек.

Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні Ян Пекло відзначив значущість підтримки України та прикордонної Харківської області з боку своєї країни та повідомив, що слідом за президентом Польщі Анджеєм Дудою та маршалом Сенату Станіславом Карчевським Харківщину найближчим часом планує відвідати прем’єр-міністр Матеуш Моравєцький.

«Для нас важлива підтримка України та Харківської області, бо вона знаходиться на кордоні з Росією. Нам треба показати західному світу, що ми працюємо з Україною, - відзначив Ян Пекло. – Для нас цікаві всі можливі сфери співпраці. Економічна сфера, також обмін студентами, академічна співпраця».

Раніше ми писали, що підприємства Харківщини активно налагоджують співробітництво з партнерами в інших країнах. "У нашого регіону - серйозні макроекономічні показники. Стабільні, які показують розвиток. Наші підприємства активно налагоджують співробітництво з партнерами в інших країнах і розширюють ринки збуту", - зазначала раніше Юлія Світлична. 

comments powered by HyperComments