Під час зустрічі зі Світличною Павло Клімкін відзначив потенціал регіону щодо міжнародного співробітництва

Середа, 6 червня 2018, 11:11
У регіоні можуть бути створені високотехнологічні кластери, які б мали світове та європейське значення.
Під час зустрічі зі Світличною Павло Клімкін відзначив потенціал регіону щодо міжнародного співробітництва

Про це мова йшла під час зустрічі Міністра закордонних справ України Павла Клімкіна та губернатора Харківської області Юлії Світличної 6 червня. 

За словами голови ХОДА, Харківщина зараз по-новому презентує себе у світі. Увага при цьому акцентується на тому, чим володіє регіон. Розв`язуються нові стосунки з потенційними міжнародними партнерами - бізнесом, фондами, підприємствами. 

Керівник області нагадала, що минулого року саме на Харківщині Президент України зустрічався з президентами двох європейських країн – Литви та Польщі – та повідомила, що найближчим часом на Харківщині очікують делегацію польських високопосадовців.

«Такого потенціалу, як у Харкова, немає ні в кого в Україні, - відзначив Павло Клімкін. – Є дуже багато цікавих ідей на майбутнє. Можемо зробити декілька дуже важливих поштовхів – таким чином, щоб тут були високотехнологічні кластери. Кластери, які б мали світове та європейське значення. Харківські айтішники відомі в усьому світі, космонавти були відомі та мають знову прийти».

Зазначається, що сьогодні  Павло Клімкін та Юлія Світлична візьмуть участь у зустрічі зі студентами Національного університету ім. Я. Мудрого. Захід присвячено 20-річчю співпраці між МЗС та харківським вишем.

Нагадаємо, цього тижня губернатор Харківської області провела зустріч з послами країн Вишеградської четвірки. Юлія Світлична зазначила, що результати заходу її задовільнили. У свою чергу, Посол Чеської Республіки окремо підкреслив динаміку розвитку регіону, яка, за його словами, виходить за рамки області.

comments powered by HyperComments