Обов’язок влади - не словом, а ділом показувати результат: Світлична підбила підсумки сесії обласної ради

Четвер, 7 червня 2018, 17:11
Голова ХОДА окреслила коло важливих рішень, які прийняли депутати обласної ради в ході пленарного засідання 7 червня.
Обов’язок влади - не словом, а ділом показувати результат: Світлична підбила підсумки сесії обласної ради

Про це повідомляє прес-служба ХОДА. 

Зокрема, сьогодні була прийнята низка дуже важливих для області питань. Одне з них - виділення 10 млн гривень на ремонт диспансеру радіаційного захисту.

«Було виділено майже 10 млн грн, диспансер не бачив таких коштів упродовж багатьох років. У закладі буде зроблено все необхідне. Буду особисто контролювати хід ремонтних робіт. Також я долучила до цього питання органи прокуратури щодо контролю над якісним використанням коштів. Будемо працювати, підтримувати чорнобильців не тільки у свята, а й впродовж усього року. Це питання не тільки соціальної справедливості, це питання совісті», - сказала Юлія Світлична.

Також за ініціативи голови ХОДА виділено додаткові кошти для надання матеріальної допомоги жителям області. 

«Кількість звернень від жителів регіону на адресу обласної державної адміністрації дійсно збільшилася. Ми не можемо стояти осторонь цих проблем. Ми додатково виділяємо фінансування, цього року збільшуємо його до 45 млн грн. Для того, щоб оперативно надавати допомогу там, де вона дійсно необхідна», - сказала Юлія Світлична. 

Ще одна підтримана депутатами ініціатива керівника області – виділення коштів на ремонт колектора в Лозовій. До кінця року проблема, яка тягнулася десятиліттями, буде вирішена.

«Намагаємося приділити увагу кожному району області. Маємо конструктивний діалог з представниками громади і представниками депутатського корпусу. Будемо братися до реконструкції і ремонту саме тих об’єктів, на які розраховують люди, і які ми обіцяли. Тому що обов’язок влади - не словом, а ділом показувати результат», - сказала Юлія Світлична.

Юлія Світлична відзначила важливість прийнятих у ході сесії програм. Зокрема, програми збереження архітектурної спадщини, яка надасть можливість залучати допомогу міжнародних організацій, інвесторів, і програма безпеки дорожнього руху. 

«Запуск нових регіональних та місцевих соціальних проектів та програм – це особливий пріоритет для Харківщини. Розвиток цього напряму став можливим завдяки кардинальному підвищенню фінансової спроможності місцевих бюджетів, а також залученню коштів міжнародних партнерів, - повідомляла раніше Юлія Світлична. - Ми змогли в рази наростити фінансування соціальної сфери. Побудували нові об’єкти, серед яких - найбільший в Україні центр, де надаються 400 видів адміністративних та соціальних послуг. А головне, що децентралізація дозволила вийти на сучасні формати ефективної взаємодії влади, бізнесу та громадського активу Харківщини. Адже сьогодні ми повинні чути не тільки проблеми, а і конструктивні пропозиції людей».

comments powered by HyperComments