Фахівці з 11 країн світу зібралися в Харкові, щоб вдосконалювати українську школу

Понеділок, 2 липня 2018, 14:02
За словами Юлії Світличної, Харківська область зараз має хороші результати щодо розвитку сфери освіти регіону.
Фахівці з 11 країн світу зібралися в Харкові, щоб вдосконалювати українську школу

Сьогодні у Харкові проходить міжнародна конфернеція EdCamp Ukraine – 2018, в межах якої українці та іноземні фахівці обговорюють нові стандарти та підходи до освіти. За словами голови ХОДА, зараз більше тисячі вчителів та фахівців з 11 країн світу долучаються до дискусій для того, щоб знайти шляхи вдосконалення української школи.  

"Невимушена обстановка і відверта розмова дозволять їм сформувати пропозиції, які разом з Міністерством науки і освіти та органами влади ми зможемо запровадити в практику, –  розповіла Юлія Світлична, – маємо гарні результати розвитку сфери освіти Харківщини, і з радістю будемо приймати та втілювати нові рішення". 

За словами Міністра освіти та науки України Лілії Гриневич, Нова школа у першу чергу має підготувати дітей до життя. Вона зазначила, що вже з 1 вересня першокласники будуть навчатися за новими стандартами. Освітяни будуть застосовувати нові методи, які сформують у школярів навички, які так необхідні в сучасному житті.  

"Щоб оновити освітній простір, понад 1 мільярд гривень виділено з державного бюджету плюс кошти місцевих бюджетів, –  розповіла міністр, –  2 тисячі вчителів, які навчатимуть дітей у першому класі, та 17 тисяч вчителів, які навчатимуть іноземної мови в першому класі, пройшли спеціальні курси підвищення кваліфікації".  

За її словами, для того, щоб діти навчилися мислити,  відстоювати думку, відрізняти добро від зла, необхідні інші методики. EdCamp Ukraine, як зазначає Лілія Гриневич, дає змогу вчителям обмінюватися цими методиками.  

Нагадаємо, що сьогодні, 2 липня, в Харкові стартувала Четверта національна конференція для викладачів шкіл EdCamp Ukraine - 2018. В її межах голова ХОДА заявила, що Харківська область нині має хороші освітні традиції та міцну наукову школу. Крім того, в регіону є всі умови для втілення в життя концепції Нової української школи. 

Дивіться усі фото з EdCamp в фоторепортажі «Варти».

comments powered by HyperComments