"Частина сім'ї людей, що міняють світ": разом з Світличною до вчителів з EdCamp звернувся представник ООН

Юлія Гуш  |  Понеділок, 2 липня 2018, 16:13
Окрім голови Харківської області та міністра освіти та науки до делегатів масштабного івенту, що проходить на Харківщині, звернувся Каспар Пік з Фонду народонаселення ООН.
"Частина сім'ї людей, що міняють світ": разом з Світличною до вчителів з EdCamp звернувся представник ООН

Про це повідомляє кореспондент "Варти" з всесвітньої конференції EdCamp, яка проходить у Харкові.

На думку Каспара Піка такі ініціативи не тільки зможуть вдосконалити систему освіти, а й навчити дітей бути справедливими та відповідальними. 

"Ви не просто рушійники змін в Україні, — підкреслив, звертаючись до освітян представник ООН. — Ви частина міжнародної сім'ї людей, що міняють світ. І ми повинні разом з нашими колегами у всьому світі навчити дітей бути кращими".  

За словами голови ХОДА Юлії Світличної, традицію проводити EdCamp в Україні започаткували саме в Харківській області. EdCam тут проходить вже четвертий рік поспіль, і з кожним роком учасників стає все більше. Голова області, зокрема, голова ХОДА зазначила, що Харківщина має всі умови для втілення в життя концепції Нової української школи

Як повідомляла "Варта", понад тисячі вчителів, фахівці з 11 країн світу долучаться до дискусій під час EdCamp, щоб знайти шляхи вдосконалення української школи. Загалом до проведення цьогорічного EdCamp долучилася 84 різних організацій, у тому силі, й міжнародного рівня.

"Невимушена обстановка і відверта розмова дозволять їм сформувати пропозиції, які разом з Міністерством науки і освіти та органами влади ми зможемо запровадити в практику. Маємо гарні результати розвитку сфери освіти Харківщини, і з радістю будемо приймати та втілювати нові рішення", - каже Ю. Світлична.

Учасники EdCamp впевнені, що саме активні вчителі здатні зробити систему освіти кращою.  

"Ця подія для системи освіти України має величезне значення, — підкреслила Ліля Гриневич, міністр освіти та науки України, — бо тут зібралася майже тисяча учителів. Тих людей, які є активними, які сьогодні переймаються цінностями нової української школи, новими методиками навчання. І основною стрижневою ідеєю — що школа має стати такою, яка готує дітей до життя, яка знаходить їх покликання та допомагає само реалізуватися".  

У межах цього заходу проходять дискусії за участі освітян, під час яких вони мають відшукати шляхи вдосконалення Нової української школи. Зокрема, вони повинні поговорити і про те, як зробити освітній процес зрозумілим і для учнів та їх батьків, і для самих вчителів.  

"Вчитель для нас — стержнева особистість в здійсненні реформи освіти, — розповіла Гриневич, — без вчителя ні новий зміст, ні новий освітній простір не матимуть жодного значення. Тому ми надзвичайно цінуємо нашу співпрацю з EdCamp та всіма тими організаціями, які допомогли реалізувати цей проект. Бо він дає вчителям натхнення та нові уміння, необхідні в їх освітянської праці". 

В Україні сподіваються на позитивні зрушення в системі української освіти вже найближчим часом.

"Це буде  зрушення в суспільстві, яке вплине на ціле покоління, — наголосив Микола Кулеба, Уповноважений Президента України з прав дитини, — ми побачимо, як наша освіта дійсно впливає на дітей, як вони розвиваються, як нове покоління людей, дітей, молоді пишається своєю країною".

Дивіться усі фото з EdCamp в фоторепортажі «Варти».

 

comments powered by HyperComments