Рада суддів прийняла резолюцію щодо "судді Кернеса"

Понеділок, 13 серпня 2018, 17:07
Рада суддів України на позачерговому засіданні 13 серпня ухвалила резолюцію, в якій наголошується на неприпустимості притягнення судді до кримінальної відповідальності за ухвалення судового рішення.
Рада суддів прийняла резолюцію щодо "судді Кернеса"

Про це повідомляє Укрінформ.

"Рада суддів вирішила: наголосити на неприпустимості публічних висловлювань посадових осіб органів державної влади та правоохоронних органів щодо необхідності притягнення судді до кримінальної відповідальності за ухвалене рішення до надання правової оцінки судовому рішенню  апеляційної інстанції, а діям судді - Вищою радою правосуддя", - оголосив голова Ради суддів Олег Ткачук.

Нагадаємо, 10 серпня, Київський районний суд Полтави ухвалив закрити "справу Кернеса", мотивуючи це тим, що останні 7 засідань були проігноровані прокурорами. Отже, на думку суду, сторона звинувачення відмовилася від звинувачення.  На оскарження цього рішення дається сім днів. Заступник генпрокурора України Анжела Стрижевська після цього назвала "абсолютною нісенітницею" аргументи суду, спираючись на які було закрито справу.

Також ми писали, що 2 березня 2015 року Геннадію Кернесу і двом його охоронцям повідомили про підозру за трьома статтями КК України. Їх звинуватили у викраденні, тортурах і погрозі вбивством двом активістам євромайдану - Сергію Ряполову і Олександру Кутяніну 25 січня 2014 року. Геннадій Кернес і його охоронці провину не визнавали. 

comments powered by HyperComments