На Харківщині тривають роботи в рамках проекту "Енергія світла"

Вівторок, 14 серпня 2018, 17:12
Роботи вже провели в Балаклійському, Дергачівському, Коломацькому та Ізюмському районах. На разі у низці районів області ведеться проектування та тривають тендерні процедури.
На Харківщині тривають роботи в рамках проекту "Енергія світла"

Про це повідомляє "Урядовий кур`єр".

Так, нещодавно в селищі Савинці, що на Балаклійщині теж з`явилося сучасне енергоефективне освітлення. Теперь на 5 вулицях населеного пункта стало світліше. Загалом у Савинцях поставили 60 ліхтарів та 47 опор. 

За інформацією селищного голови Юрія Матвієнка, проект освітлення вулиць селища був підготований ще у 2017 році. Його робили так, щоб освітлити головну дорогу, яка веде до залізничного вокзалу. 

За його словами селище включили до обласного проекту «Енергія світла», ініційованого головою Харківської облдержадміністрації Юлією Світличною.

Місцеві жителі дуже радіють змінам. За їхніми словами, тепер не страшно йти на вокзал. 

Нагадаємо, що нещодавно Юлія Світлична заявила, що завдяки проекту "Енергія світла" кожний населений пункт області за декілька років має отримати належне вуличне освітлення. Як заначила голова ХОДА, цій проблемі до цього моменту не приділяли належної уваги.  

Завдяки проекту у поточному році завдяки ньому 300 вулиць Харківської області стануть світлішими.  На початку травня роботи в рамках проекту «Енергія світла» стартували в 12 районах області, в тому числі Краснокутському, Ізюмському, Валківському, Сахновщинському, Лозівському, Чугуївському та ін. Нещодавно вуличні освітлювальні пристрої були встановлені в селищі Савинці та селі Довгеньке.

А станом на 16 липня на Харківщині встановлено 237 світлодіодних вуличних освітлювальних приладів.

comments powered by HyperComments