Харків‘яни будуть пікетувати міськраду з вимогою виділити гроші на інсулін

Юлія Гуш  |  Вівторок, 21 серпня 2018, 16:48
В місті на сьогоднішній день дуже гостро стоїть проблема із фінансуванням інсулінової програми.
Харків‘яни будуть пікетувати міськраду з вимогою виділити гроші на інсулін

В Харкові сталася така ситуація, що люди, які страждають від цукрового діабету, не можуть отримати інсулін. Через це 9 серпня вони пікетували міськраду з вимогами забезпечити їх необхідним препаратом. Проте дана акція не дала бажаного результату. Після того інсулін вже не могли отримати не тільки дорослі, а й діти. Тому ініціативні харків‘яни вирішили взяти цю справу у свої руки.

Завтра, 22 серпня о 9.00 під стінами міської ради відбудеться другий пікет. Там в цей час проходитиме чергова сесія, під час якої депутати мають розглянути питання щодо виділення грошей на інсулін. За словами Віктора Трубчанова, керівника АКР «Справедливий суд», мова має піти про виділення до 2 мільйонів гривень в якості дофінансування  

«Цього року проблема надто гостра, – підкреслила Ірина Орлова, представниця ініціативної групи, –  і тому ми вирішили зорганізуватися і якимось чином вирішити це питання. Бо люди без інсуліну просто вмирають. І це не голослівно. Вмирають повільно та болісно. Тому ми намагаємося його віршувати, шукати законодавчу базу, допомагаємо людям, як можемо».

Харківські активісти спілкуються з іншими інсулінозалежними, які проживають в різних регіонах країни. За її словами, так гостро проблема з препаратом стоїть тільки в Харкові.

«Люди, які дізнаються про проблему у нас, в Харкові, дивуються, – розповіла Орлова, – вони питають: «Що у вас відбувається?». Нам вони присилають інсулін. Просто так, від себе. У кого є зайва ручка, вони її просто відсилають. Для того, щоб хтось з наших не вмер».

«Ця проблема дуже гостро відчувається діабетиками, – підкреслив Юрій Захаренко, представник ініціативної групи, – ми не очікували такої реакції від інших мешканців України. Прості люди, діабетики, присилали (інсулін). Першим відгукнувся Івано-Франківськ, Запоріжжя, Дніпро. Дуже великі посилки присилає Київ. Люди передають по одній-дві ручці. Всі розуміють, що якщо діабетик не зробить укол (а деякі роблять його по 5 разів на день), то в організмі підуть невідворотні процеси».

Загалом, активісти нині рішуче налаштовані відстоювати свої права. За словами Орлової, по результатам завтрашніх подій в міськраді вони будуть приймати рішення щодо подальших дій. В будь якому випадку, сидіти склавши руки ніхто не буде.

comments powered by HyperComments