Інфраструктурні проекти, заклади охорони здоров`я та "Нова українська школа" - на що Світлична запропонувала виділити бюджетні кошти

Понеділок, 27 серпня 2018, 17:13
27 серпня Постійна комісія з питань соціально-економічного розвитку регіону та міжнародного співробітництва на чолі з Юлією Світличною обговорила зміни до обласного кошторису, які планують внести на сесії обласної ради 30 серпня.
Інфраструктурні проекти, заклади охорони здоров`я та "Нова українська школа" - на що Світлична запропонувала виділити бюджетні кошти

Про це повідомляє прес-служба ХОДА.

Губернатор Харківської області Юлія Світлична зазначила, що зараз у регіоні пріорітеним є питання ремонтів та реконструкцї різних об`єктів, а також реалізація інфраструктурних проектів. Вона ще раз підкреслила, що децентралізація дає можливість це робити. І реальні зміни можна побачити у кожному районі Харківщині. 

Голова ХОДА розповіла про декілька ініціатив, які, на її думку, мають бути дофінансовані з обласного бюджету.

Перше порушене питання - це сфера охорони здоров`я. У низці закладів Харківщини вже тривають ремонти. Окрім того, розпочат процес підготовки будівництва нового онкоцентру в регіоні. На 2019 рік запланований старт будівництва.

Друге важливе питання - реформування та підготовка закладів освіти до "Нової української школи". Також окремої уваги заслуговують соціальний захист та культура. 

Саме тому змінами, які запропоновано внести до обласного бюджету на найближчій сесії облради, в першу чергу передбачено дофінансування реалізації тих проектів, які вже розпочаті в області, а також виділення фінансування на першочергові об’єкти, внесені до Програми соціально-економічного розвитку області.

Так, за інформацією директора Департаменту фінансів ХОДА Сергія Овсяннікова, за 7 місяців поточного року обласний бюджет було перевиконано на більш ніж 100 млн грн. За рахунок цього перевиконання, а також залишків коштів обласного бюджету та субвенцій з державного бюджету планується збільшити видатки на утримання та розвиток матеріально-технічної бази бюджетних установ, фінансування окремих програм та заходів у загальній сумі понад 185 млн грн.

"Я прошу також долучатися до реалізації проектів, які дуже потребують нашої уваги, місцеві органи влади, що мають перевиконання бюджетів", - сказала на завершення Юлія Світлична.

comments powered by HyperComments