Робимо капітальні ремонти на близько 20 об’єктах охорони здоров’я Харківщини - Світлична

П'ятниця, 24 серпня 2018, 19:43
Уже четвертий рік проводяться капітальні роботи у Балаклійській центральній кліничній лікарні, чотири відділенні відремонтовано.
Робимо капітальні ремонти на близько 20 об’єктах охорони здоров’я Харківщини - Світлична

Про це повідомила губернатор Харківської області Юлія Світлична під час  робочої поїздки в район.

Так, у 2018 році ремонтні роботи проведені в анестезіологічному відділенні. Мова йде про капітальний ремонт: тут замінили комунікації, а також приведений до лазу зовнішній вигляд палат. Також тепер тут є сучасне обладнення, у тому числі, складна дихальна апаратура. 

Губернатор зазначила, что на Харківщині особлива увага приділяється медичній сфері. 

«Сьогодні приділяємо особливу увагу медичній сфері. Загалом по області робимо капітальні ремонти на близько 20 об’єктах охорони здоров’я, - зазначила Юлія Світлична. - Балаклія дуже довго чекала на відновлення ЦРЛ. Ми вже четвертий рік проводимо тут капітальні роботи, чотири відділенні відремонтовано. Створено гарні умови як для лікарів, так і для пацієнтів, закуплене новітнє обладнання, яке дозволяє проводити якісну діагностику і лікування. Важливо, що якісні умови сьогодні створюються в усіх закладах охорони здоров’я, незалежно від того, де вони знаходяться. І в обласному центрі, і у віддалених куточках люди однаково заслуговують на гарні умови - як пацієнти, так і лікарі».

Керівник області пообіцяла подальшу підтримку Балаклійщині, у тому числі в питанні відновлення медичних закладів.

«За ініціативи Президента Петра Порошенка робимо акцент на сільській медицині. В районі відремонтовано три амбулаторії, ще дві нові будуть побудовані у віддалених селах. Бюджетна децентралізація надала можливості укріплювати місцеві бюджети та спільними зусиллями реалізовувати проекти, необхідні громадам», - зазначила Юлія Світлична.

З 2015 року в лікарні було проведено капітальний ремонт відділення екстреної медичної допомоги при стаціонарі. Його забезпечили сучасним обладнанням: тут є апарат штучної вентиляції легенів, монітори спостереження за хворими, дефібрилятор тощо. До складу відділення входять кабінети УЗД, електрокардіографії, рентгенографії. Це дозволяє якомога швидше проводити обстеження та встановлювати діагноз. Також було капітально відремонтовано травматологічне відділення, де функціонує унікальний артроскопічний центр, який працює на базі харківського Iнституту патологiї хребта та суглобiв iм. М. I. Ситенка. Тут проводять операції пацієнтам не тільки з усієї Харківщини, а й з інших областей. Наприкінці минулого року завершили ремонт дитячого відділення ЦРКЛ.

Нагадаємо, у Харківській обласній лікарні для чорнобильців розпочався перший за 25 років капітальний ремонт.

Також ми писали, що у Кегічевській ЦРЛ відбулася заміна вікон в лікувальному корпусі та капітальний ремонт дитячого відділення. Там був проведений повний комплекс робіт, замінені комунікації, підлога, відремонтовані стіни, встановлені меблі. А у Люботинській замінили вікна й двері, переоснастили систему теплопостачання, а саме: встановили два котли – газовий та на твердому паливі. Також капітально відремонтували кабінети, коридор та підлогу, виконали електромонтажні роботи. Гроші на проведення ремонтних робіт було виділено як з міського, так і з обласного бюджетів. У Шевченківській лікарні оновлено покрівлю, проведено утеплення стін, замінені вікна і двері.

Окрім цього, "Справжня Варта" повідомляла, що цього року на Харківщині багато уваги приділяється ремонтам у системі охорони здоров’я. Наприклад, нещодавно Красноградській центральній районній лікарні відкрили гінекологічне відділення, де пройшов капітальний ремонт.

comments powered by HyperComments