На Харківщині розширюється проект «Енергія світла», ініційований Світличною

Четвер, 30 серпня 2018, 12:42
До проекту «Енергія світла» внесено додаткові об’єкти. Кошти на них виділено під час сесії обласної ради 30 серпня.
На Харківщині розширюється проект «Енергія світла», ініційований Світличною

Про це повідомляє прес-служба ХОДА. 

Додаткові кошти спрямовані на реалізацію проекту в Барвінкове. Тут мережу освітлення побудують на вулиці Освіти. Окрім того, у Богодухівському районі, у селі Вертіївка, встановлять нову лінію освітлення на вулиці Шевченка. Світліше стане і на Ізюмщині. В селі Іванчуківка "Енергію світла" реалізують на вулицях Привокзальна, Шкільна, Кринична, провулку Шкільний, провулку Перемоги. А в Оскільській ОТГ, у селі Оскіл, планується побудувати мережу освітлення на 10 вулицях. Також об`єкти додалися у селі Новий Бурлук Печенізького району і в Люботині. 

З бюджету на сесії було додатково виділено 6,5 млн грн.

Нагадаємо, що нещодавно Юлія Світлична заявила, що завдяки проекту "Енергія світла" кожний населений пункт області за декілька років має отримати належне вуличне освітлення. Як заначила голова ХОДА, цій проблемі до цього моменту не приділяли належної уваги.  

Завдяки проекту у поточному році завдяки ньому 300 вулиць Харківської області стануть світлішими.  На початку травня роботи в рамках проекту «Енергія світла» стартували в 12 районах області, в тому числі Краснокутському, Ізюмському, Валківському, Сахновщинському, Лозівському, Чугуївському та ін. Нещодавно вуличні освітлювальні пристрої були встановлені в селищі Савинці та селі Довгеньке.

А станом на 16 липня на Харківщині встановлено 237 світлодіодних вуличних освітлювальних приладів.

comments powered by HyperComments