Ремонт доріг на Харківщині: завершені роботи на автошляху Старий Мерчик-Мурафа-Краснокутськ

П'ятниця, 31 серпня 2018, 17:51
Повністю завершено заплановані роботи на дорозі Старий Мерчик-Мурафа-Краснокутськ. Тут влаштовано нове покриття на ділянці 1,7 км.
Ремонт доріг на Харківщині: завершені роботи на автошляху Старий Мерчик-Мурафа-Краснокутськ

Про це повідомляє прес-служба ХОДА. 

На 90% виконані роботи на дорозі Харків-Вовчанськ, де влаштовано 6,1 км вирівнювального шару з асфальтобетонної суміші на ділянках від кордону Харківського та Вовчанського районів у бік міста Вовчанськ, у межах сіл Шестакове, Зарічне та селища Старий Салтів. Також тут влаштоване асфальтобетонне покриття на шести автобусних зупинках та укріплено 11 км узбіччя. 

Ремонтні роботи на дорозі Харків-Зміїв-Балаклія-Горохуватка виконано на 83%.  Вирівнювальний шар з асфальтобетонної суміші влаштовано на ділянці від селища Лиман у бік міста Зміїв, у межах населених пунктів Темнівка, Васищеве, Безлюдівка, Чистоводівка, Андріївка. Всього влаштовано 13,5 км.

Також протягом тижня тривали роботи на автодорозі Київ-Харків-Довжанський. На сьогодні від повороту на Куп’янськ у бік Ізюму проведено фрезерування 46 км наявного покриття, влаштовано 34,5 км вирівнювального шару з асфальтобетону, укріплено 18,6 км узбіччя.  Від Ізюму в бік Донецької області влаштовано 10,3 км вирівнювального шару з асфальтобетону, 5 км верхнього шару з ЩМА.

На трасі Харків-Охтирка на даний момент відновлено основу дорожнього покриття за технологією «холодний ресайклінг» на протяжності 16,5 км, виконане фрезерування наявного покриття (41,6 км), влаштовано вирівнювальний шар з асфальтобетонної суміші  (45,8 км), верхній шар - з ЩМА (68,1км). Проведено стабілізацію ґрунтів, виконуються роботи з влаштування виїзних/заїзних карманів (38 од.), встановлення дорожнього борта (6500 м.п.), укріплення узбіччя (29,1 км). 

Крім того, дорожники вийшли на завершальний етап робіт на мосту через річку Куп’єваха на дорозі Харків-Охтирка. Ремонт завершено на одній половині мосту. Проведені роботи з демонтажу перильного та бар'єрного огороджень, демонтажу мостового полотна. Влаштовано монолітну залізобетонну плиту, гідроізоляцію, нижній шар з асфальтобетонної суміші. Встановлено перильне та бар’єрне огородження. Розпочаті роботи на другій половині мосту: виконано демонтаж мостового полотна, проведено армування та бетонування накладної монолітної плити. Проводяться роботи з посилення опорних частин мосту, ремонту прогонових будов. Виконання становить 87,9%.

Раніше ми писали, що серед пріоритетів у дорожньому будівництві на 2018 рік губернатор Харківщини відзначила завершення реконструкції Губарівського шляхопроводу та ремонт траси Харків – Охтирка. 

А у липні розпочалися ремонтні роботи мосту на автодорозі Харків-Охтирка. Міст біля села Куп'єваха був побудований у шістдесятих роках минулого століття. За цей час споруду капітально не ремонтували жодного разу.

Раніше на дорозі Харків - Охтирка було відфрезеровано 41,2 кілометрів наявного покриття, укладено 24 кілометрів вирівнювального шару з асфальтобетонної суміші та 16,7 кілометрів верхнього шару з щебенево-мастильного асфальтобетону.

Також ми писали, що на дорозі Харків - Охтирка завершується укладання вирівнювального шару асфальтобетону.

А, за словами губернатора Юлії Світличної, уже восени ця дорога буде якісною та безпечною.

comments powered by HyperComments