Будемо масштабно реконструювати Пархомівську школу - Світлична

Субота, 1 вересня 2018, 15:08
31 серпня в рамках робочої поїздки до Краснокутського району навчальний заклад у Пархомівці відвідала голова ХОДА Юлія Світлична.
Будемо масштабно реконструювати Пархомівську школу - Світлична

Про це повідомляє прес-служба ХОДА. 

У реконструкцію школи у Пархомівки буде вкладено 15 млн грн - щоб діти мали де займатися, а у вчителів були гарні умови для праці.

Зараз у Пархомівській ЗОШ навчаються 183 дитини, до 1-го класу цього року підуть 28 дітей. До Пархомівки навчатися приїздять не тільки з сусідніх сіл (Павлівки), але й навіть із сусідньої Полтавської області (Котелевського району).

«За останні 2 роки в нашій школі вже зроблено дуже багато, - говорить директор закладу Світлана Москаленко. - Було побудовано 4 внутрішніх утеплених туалети для дітей, яких ніколи не було, зроблено ремонт коридорів корпусу № 1 та фойє цього ж корпусу, придбано кабінети біології, фізики та інформатики».

Але ці роботи – тільки початок оновлення. Вже цього року тут облаштують шатровий дах над центральною частиною будівлі та відремонтують м'яку покрівлю над іншими частинами. Також заплановано утеплення фасаду, облаштування відмостки та водостоків.

«Ми звернулися по допомогу до голови ХОДА Юлії Світличної, вона нас підтримала та ініціювала питання ремонту школи перед обласною радою. В результаті сьогодні маємо кошти на відновлення та ремонт цієї школи, - розповів голова Краснокутської РДА Олексій Белоцький. - Пархомівка – це велика сільська рада, на її території проживає 3,5 тисячі людей, і всі вони давно вже чекали на оновлення школи».

У планах – продовжити роботи й у 2019-му: провести внутрішній ремонт приміщень у школі та облаштувати територію закладу. 

Нагадаємо, на Харківщині вперше за 40 років ремонтують Дворічанський ліцей

Раніше ми писали про те, що святкові заходи з нагоди початку нового навчального року відбуватимуться в школах Харкова не 1 вересня, а 3 вересня (понеділок)

Також ми розповідали про капітальний ремонт, який цього року проведуть у 200 школах регіону. На сьогоднішній іде підготовка шкіл до нового навчального року. До них 1 вересня має прийти 240 тисяч учнів, серед яких 27 тисяч — першокласники. 

comments powered by HyperComments