Світлична розповіла про святкування Міжнародного дня студентського спорту в Харкові

Вівторок, 4 вересня 2018, 17:53
Питання проведення 20 вересня в нашому регіоні заходів, присвячених цьому дню, голова ХОДА Юлія Світлична обговорила з керівництвом Національної асоціації студентського спорту України та представниками Міністерства освіти.
Світлична розповіла про святкування Міжнародного дня студентського спорту в Харкові

Про це повідомляє прес-служба ХОДА. 

Під час зустрічі губернатор підкреслила, що розвиток спорту в регіоні особливо важливий. Йому приділяється значна увага. Тож, Харків може стати центром святкування Міжнародного дня студентського спорту в Україні. 

«Розвитку спорту в Харківській області приділяємо особливу увагу. Підтримуємо професіоналів - спортсменів та їх тренерів, а також реалізуємо різні проекти, які популяризують і роблять доступним масовий спорт, - зазначила, відкриваючи зустріч, Юлія Світлична. - Розуміємо, що спорт необхідно продовжувати підтримувати й надалі. Адже це запорука й наших майбутніх національних досягнень, і, звичайно, розвиток особистості та зміцнення нації».

Глава області запевнила представників Національної асоціації студентського спорту України і МОН у тому, що з боку ХОДА буде надана вся необхідна підтримка проведенню в Харкові Міжнародного дня студентського спорту.

Захід міститиме як офіційну частину, так і старт Національної універсіади, і масштабний флешмоб.

«Харків - давно відомий спортивний центр України. Юлія Олександрівна нас підтримала, тому ми із задоволенням будемо проводити захід саме тут», - прокоментував президент Національної асоціації студентського спорту України Євген Імас.

Він повідомив, що на заході очікують президента Європейської асоціації студентського спорту Адама Рожека, представників двох міністерств - МОН і Міністерства молоді та спорту України, а також студентів-спортсменів з усієї України.

«Ми будемо проводити флешмоб по всій країні зі стартом у Харкові. Це буде підтягування. Брати участь у ньому планують близько 40 тисяч студентів з усієї країни. Також заплановані різні активності. Ми сподіваємося, що це буде дуже значуща та красива подія», - сказав Євген Імас.

Голова Комітету фізичного виховання та спорту Міністерства освіти та науки України Вадим Стеценко зазначив, що флешмоб та інші заплановані активності повинні стати мотивацією для студентів (і не тільки) зайнятися фізкультурою та спортом.

«Також у цей день стартує Національна універсіада. За її результатами буде сформована збірна України, яка наступного року представить країну на Всесвітній універсіаді», - повідомив Вадим Стеценко.

Захід відбудеться 20 вересня у "Локомотиві". У флешмобі братимуть участь 5 тисяч студентів. 

Нагадаємо, раніше  Юлія Світлична відзначила, що розвиток спорту є одним із невід’ємних пріоритетів розвитку Харківської області.

Також ми писали, що цього року у всіх районах Харківщини відкриються сучасні поля для міні-футболу в кожній школі мають облаштувати волейбольні та баскетбольні майданчики. Юлія Світлична зазначала, що обласна влада комплексно підходить до розбудови спорту на Харківщині.

 

comments powered by HyperComments