Капітальний ремонт Чугуївської ЦРЛ беремо собі за пріоритет на наступний рік — Світлична

Неділя, 9 вересня 2018, 15:19
А нещодавно до закладу було передане нове медичне обладнання — рентген, флюорограф та УЗД-апарат.
Капітальний ремонт Чугуївської ЦРЛ беремо собі за пріоритет на наступний рік — Світлична

В Чугуївській центральній районній лікарні був завершений ремонт протитуберкульозного кабінету та підготовлене приміщення для монтажу рентгенографічної флюороскопічної системи. З результатами таких робіт ознайомилася Юлія Світлична під час своєї робочої поїздки до Чугуївського району. За словами голови ХОДА, даний медзаклад знаходиться в дуже важкому стані та гостро потребує ремонту. Вже розробили проектну документацію, в 2018 році будуть виділені необхідні кошти з бюджету області та стартує капітальний ремонт. 

Губернаторка запевнила, що влада області має на меті привести до ладу всі районні лікарні та зміцнити їх матеріально-технічну базу. У поточному році проходять ремонтні роботи у понад 20 закладах охорони здоров’я, а також в обласних лікарнях, що працюють у Харкові. Вже стартувала підготовка до будівництва нового обласного онкоцентру.  За словами Світличної, відповідно до програми реформування сільської медицини, у поточному році в Чугуївському районі збудують дві нові амбулаторії – в Малинівці та Кам’яній Ярузі. 

У Чугуївській ЦРЛ ім. М.І. Кононенка в першу чергу мають провести капітальний ремонт відділення екстреної та невідкладної медичної допомоги, а також приміщення патолого-анатомічного корпусу. Як зазначила голова ХОДА,  

“Капітальний ремонт Чугуївської ЦРЛ беремо собі за пріоритет на наступний рік, — зазначила голова ХОДА, — зробимо цю лікарню так, як уже зробили заклади в інших районах Харківської області - Дергачах, Новій Водолазі, Ізюмі тощо". 

Нагадаємо, що нещодавно Юлія Світлична обговорила з головою Офісу Ради Європи в Україні Мортеном Енбергом реалізацію спільних проектів та можливі напрямки розширення співпраці Харківщини з РЄ. Зокрема, вона висунула Енбергу пропозицію розглянути можливість долучення Ради Європи до реалізації низки проектів на Харківщині. За словами голови ХОДА, експерти РЄ можуть допомогти підготувати учнів “Школи лідерства”. Це проект, який реалізується на території Харківської області за підтримки ХОДА. 

Крім того, 8 вересня в Чугуївському району відбувся масштабний фестиваль «Весілля в Малинівці», який об’єднав 75 тисяч мешканців та гостей Харківщини. Він зібрав гостей та учасників не тільки з  різних куточків України, але й з-за кордону. За словами голови ХОДА Юлії Світличної, фестиваль “Весілля в Малинівці плюс” є гарним відновленням традицій, а також модернізацією проведення подібних заходів.  

 

comments powered by HyperComments