Ремонти шкіл та зміцнення їх матеріально-технічної бази проводяться по всіх районах — Світлична

Неділя, 9 вересня 2018, 17:31
У Кам’яноярузькому НВК відбувся капітальний ремонт їдальні й об'єднання 1-х класів для Нової української школи.
Ремонти шкіл та зміцнення їх матеріально-технічної бази проводяться по всіх районах — Світлична

Голова ХОДА Юлія Світлична відвідала навчальний заклад в межах своєї робочої поїздки до Чугуївського району.  

“Ремонти шкіл та зміцнення їх матеріально-технічної бази проводяться по всіх районах Харківської області, — зазначила вона, — умови для дітей і педагогів повинні бути однаково гідними як в обласному центрі, так і в сільських школах". 

За словами губернаторки, у поточному навчальному році педагоги Харківської області будуть отримувати максимальні заохочувальні виплати. До реалізації цього рішення залучаються місцеві бюджети, які збільшилися завдяки фінансовій децентралізації. Зокрема, у Кам’яноярузькому НВК навчаються 136 школярів і 45 вихованців дитсадка. За останні два роки в житті комплекс зазнав істотних змін. Минулого року була відкрита дошкільна група для 30 дітей. Для цього був проведений капремонт у шкільному приміщенні. Як розповів директор Кам’яноярузького НВК Сергій Сазонов, дотепер там була тільки одна група на 20 осіб. До дитсадка стояла велика черга.  

Крім того, в минулому році навчальний заклад отримав новенький шкільний автобус. Директор розповів, що до школи підвозать близько 30 дітей. Усі вони є мешканцями Кам'яної Яруги. Новий навчальний рік Кам’яноярузький НВК починає з відкриття відремонтованої їдальні. Сазонов розповів, що до цього була в дуже поганому стані.  

Спочатку керівництво школи розраховувало провести хоча б частковий ремонт приміщення та закупити найнеобхідніше, але завдяки об'єднанню фінансів з бюджетів різних рівнів, а також спонсорській допомозі місцевих аграріїв, їдальню вдалося відремонтувати повністю й оснастити всім необхідним. 

Під час відвідування Кам’яноярузького НВК Юлія Світлична передала керівництву закладу сертифікат на нові меблі для їдальні. Також для реалізації концепції Нової української школи цього року НВК вже отримав необхідні меблі, комп'ютерне та мультимедійне обладнання та дидактичні матеріали. 

Нагадаємо, що на Харківщині розпочав роботу центр соціальної реабілітації дітей та людей з інвалідністю. Даний заклад, який поки що працює в тестовому режимів Чугуєві, відвідала голова ХОДА в межах своєї робочої поїздки. 

Крім того, що в Чугуївській центральній районній лікарні був завершений ремонт протитуберкульозного кабінету та підготовлене приміщення для монтажу рентгенографічної флюороскопічної системи. З результатами таких робіт ознайомилася Юлія Світлична під час своєї робочої поїздки до Чугуївського району.  

Також Юлія Світлична обговорила з головою Офісу Ради Європи в Україні Мортеном Енбергом реалізацію спільних проектів та можливі напрямки розширення співпраці Харківщини з РЄ. Зокрема, вона висунула Енбергу пропозицію розглянути можливість долучення Ради Європи до реалізації низки проектів на Харківщині. За словами голови ХОДА, експерти РЄ можуть допомогти підготувати учнів “Школи лідерства”. Це проект, який реалізується на території Харківської області за підтримки ХОДА. 

comments powered by HyperComments