Під час Міжнародного економічного форуму в Харкові будуть підписані меморандуми та контракти на сотні мільйонів гривень

Четвер, 13 вересня 2018, 15:06
Очікується, що форум збере понад 600 учасників. Планується приїзд великої кількості іноземних партнерів, представників центральних органів виконавчої влади, народних депутатів, бізнесменів. Підтвердження щодо участі у форумі надали представники 31 країни світу.
Під час Міжнародного економічного форуму в Харкові будуть підписані меморандуми та контракти на сотні мільйонів гривень

Про це повідомляє прес-служба ХОДА. 

За словами директора Департаменту економіки та міжнародних відносин ХОДА Андрія Колоса, на пленарному засіданні  «Глобальна економіка. Погляд у майбутнє. Формула успіху для країни» буде приділена увага  ролі  саме Харківської області в розвитку України. На цьому пленарному засіданні очікується виступ керівництва держави, послів з країн «Великої сімки».

Також буде проведено три панельні дискусії. «Інтеграційна модель розвитку економіки. Міжгалузеві ефекти. Інвестування та кооперація» - на цій панельній дискусії буде розглянутий інвестиційний потенціал Харківщини.

«Спікерами будуть керівники українських провідних підприємств та великих іноземних компаній, представники вітчизняної фінансової сфери та іноземних фінансових установ. Будуть обговорені можливі напрями інвестування коштів з країн-партнерів в економіку Харківської області, в промислові підприємства Харківщини. Я вважаю. що це основна панель, яка задає тон взагалі всьому якісному рівню форуму», - відзначив Андрій Колос.

На другій панельній дискусії – «Децентралізація та місцевий розвиток. Нові можливості для бізнесу» -  будуть розглянуті питання залучення міжнародної технічної допомоги для розвитку області, районів, ОТГ.  Увага також буде приділена темі ефективного використання публічних фінансів, розвитку ОТГ із залученням іноземного досвіду та ін.

«Третя панельна дискусія – «Креативна економіка. Від нової освіти до нових індустрій». Це буде в деякому розумінні «мікс» між новою економікою, новими галузями і способами освіти, наукою, культурою, туризмом. Креативна економіка – це новий етап розвитку економіки. На цій панельній дискусії будуть розглянуті питання нового формату освіти, розвитку IT-індустрії, буде розглянута сфера культури, як деякий підвид економіки. Це все нове, передове, те, чим сьогодні живе молодий бізнес, яким сьогодні живе молода спільнота, малий та середній бізнес», - відзначив Андрій Колос.

Завершиться форум пленарним засіданням «Україна та світ. Новий рівень партнерства».

Нагадаємо, у регіоні відбулася ініційована Атлантичною радою США дискусія «Українська економіка, енергетична незалежність та безпека, перспективи інвестицій у Харківську область та партнерство між США та Україною», однією з головних тем якої було міжнародне співробітництво. 

У рамках розширення міжнародного співробітництва голова Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична зустрілася із Послом Франції в Україні Ізабель Дюмон.

Раніше ми писали про те, що 2 березня голова ХОДА Юлія Світлична провела зустріч з Постійним представником Офісу Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA) в Україні Такаакі Кавано і домовилася про спільну реалізацію екологічних проектів.  

comments powered by HyperComments