Засідання апеляційного суду у справі Кернеса перенесли ще на тиждень

Четвер, 13 вересня 2018, 16:16
13 вересня Апеляційний суд Полтавської області переніс розгляд у справі мера Харкова Геннадія Кернеса з-за неявки обвинуваченого і його адвокатів.
Засідання апеляційного суду у справі Кернеса перенесли ще на тиждень

Сам Геннадій Кернес не зміг приїхати за станом здоров'я. Цю ж причину озвучила і частина його адвокатів, а решта послалися на зайнятість в інших справах. Так, засідання відбудеться в Апеляційному суді Полтавської області 21 вересня. 

Нагадаємо, 10 серпня, Київський районний суд Полтави ухвалив закрити "справу Кернеса", мотивуючи це тим, що останні 7 засідань були проігноровані прокурорами. Отже, на думку суду, сторона звинувачення відмовилася від звинувачення.  На оскарження цього рішення дається сім днів. Заступник генпрокурора України Анжела Стрижевська після цього назвала "абсолютною нісенітницею" аргументи суду, спираючись на які було закрито справу.

Також ми писали, що 2 березня 2015 року Геннадію Кернесу і двом його охоронцям повідомили про підозру за трьома статтями КК України. Їх звинуватили у викраденні, тортурах і погрозі вбивством двом активістам євромайдану - Сергію Ряполову і Олександру Кутяніну 25 січня 2014 року. Геннадій Кернес і його охоронці провину не визнавали. 

comments powered by HyperComments