Порошенко та Світлична здійснили огляд ремонтних робіт на дорозі Харків-Охтирка

Субота, 29 вересня 2018, 17:11
Як повідомили в прес-служби ХОДА, у поточному році був повністю оновлений напрямок, який поєднує Харківську та Сумську області.
Порошенко та Світлична здійснили огляд ремонтних робіт на дорозі Харків-Охтирка

Ця траса є найбільш інтенсивною в регіоні. Нею рухається близько 20 тисяч автомобілів на добу. Востаннє трасу ремонтували 1980-х роках. Місцями тут зазнало руйнування тільки покриття, але й основа дороги. Ремонти стартували в 2016 році. Дорожники облаштували 16 км вирівнювального шару, в 2017 році тут відремонтували ще 17 км. Також був відремонтований шляхопровід у Губарівці. Але основні роботи були проведені поточному році. Дана траса набула статусу головного об’єкту дорожнього будівництва регіону. Роботи перебували під особистим контролем голови ХОДА Юлії Світличної. 

В поточному році було повністю відремонтоване покриття, були укладені два нові шари асфальту та відновлена основа. На дорозі також були обладнані нові автобусні заїзди, встановлені павільйони на зупинках та бар’єрне огородження, була нанесена нова розмітка. Після огляду проведених робіт та розмови з представниками Служби автомобільних доріг України, Петро Порошенко зазначив, що пріоритетність ремонту цього шляху була визначена спільно з головами двох ОДА – Харківської та Сумської. 

“Для мене є надзвичайно важливою позицією, що в Україні вперше за багато десятків років нарешті почалася окрема програма будівництва доріг, – розповів Президент, – і Юлія Олександрівна, і Микола Олексійович об’єдналися, і ми сказали, що дорогу цього року завершимо”.  

За його словами, після того, як завершаться роботи між Харковом та Охтиркою, на черзі буде ділянка – Охтирка-Суми. Порошенко висловив сподівання, що наступного року роботи будуть завершені. Президент підкреслив, що роботи пройшли не тільки завдяки президентській програмі та коштом Дорожнього фонду, а й децентралізації, яка мобілізувала місцеві бюджети. Отримані кошти спрямували на ремонт дороги. За словами Порошенка, це результат спільної роботи центральної та місцевої влади, Президента, парламенту та уряду. Він підкреслив, що саме об’єднання спільних зусиль здатне дати такий результат. 

Нагадаємо, що сьогодні  в Харкові стартувала головна міжнародна подія року – Х Міжнародний економічний форум «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!». Голова ХОДА підкреслила, що у межах заходу будуть не тільки обговорюватися актуальні питання у ході пленарного засідання та трьох панельних дискусій, а й будуть підписані конкретні договори та меморандумів про співпрацю.  

Крім того, в межах заходу Порошенко розповів, що Україна стає все більш привабливою для іноземних інвесторів, що значно впливає на економіку держави. Він пригадав результати своєї нещодавньої робочої поїздки до США. За його словами, зустріч з інвесторами пройшла абсолютно блискуче. До української сторони тоді не було жодних претензій.  

 

comments powered by HyperComments