Світлична: Обласне керівництво підтримуватиме музкомедію, як і сферу культури та мистецтва в цілому

П'ятниця, 19 жовтня 2018, 17:05
Керівник Харківської області 19 жовтня зустрілася з колективом Харківського театру музкомедії.
Світлична: Обласне керівництво підтримуватиме музкомедію, як і сферу культури та мистецтва в цілому

Як повідомляє прес-служба ХОДА, Юлія Світлична поспілкувалася з колективом театру, а також вручила державну нагороду і обласні відзнаки його співробітникам.

Юлія Світлична відзначила активну участь колективу театру в соціальному і культурному житті регіону, підтримку громадських заходів, які проводяться в області. Вона запевнила, що обласне керівництво, в свою чергу, також буде підтримувати музкомедію, як і сферу культури та мистецтва в цілому.

«Наша країна переживає складні часи, і сьогодні дуже важливо приділяти увагу культурі та мистецтву. Ми робимо це. В останні два роки розвиваємо інфраструктуру, починаючи з сіл: понад 200 будинків культури були відремонтовані там, де роками не бачили ремонтів. Робимо все, щоб закінчити в цьому році будівництво філармонії. Увагу починаємо приділяти кожному театру - і ваш не залишиться осторонь», - підкреслила Юлія Світлична.

Глава ХОДА подякувала артистам театру за самовіддачу і емоції, якими вони діляться з глядачами.

«Велику частину життя ви проводите в театрі, даруючи глядачам добро. Люди покликання повинні бути відзначені на найвищому рівні», - підкреслила Юлія Світлична. Вона повідомила, що Указом Президента України Петра Порошенка завідувачці трупи Харківського академічного театру музичної комедії Вірі Старченко надано звання Заслуженого працівника культури України.

Нагадаємо, що на Харківщині багато уваги приділяється розвитку театрального мистецтва. У регіоні успішно працюють п'ять обласних, один національний і більше тридцяти недержавних театрів. Триває реконструкція фасаду театру імені Пушкіна, на яку було виділено 670 тисяч гривень з обласного бюджету. Виділені кошти для підтримки українського драматичного театру імені Шевченка. Продовжується будівництво великого залу обласної філармонії.

До речі, у липні голова ХОДА ознайомилася з роботою ХНАТОБу ім. М. Лисенка та поспілкувалася з колективом. Світлична висловила вдячність колективу театру за вдале завершення сезону, а також велику кількість культурних проектів, фестивалів, які були реалізовані разом з обласною адміністрацією. Вона підкреслила, що вони можуть розраховувати і на подальшу підтримку. До реалізації нових проектів будуть долучати іноземних партнерів і соціально відповідальний бізнес. 

comments powered by HyperComments