На Харківщині триває наймасштабніша за останні роки робота з відновлення мережі доріг

Четвер, 25 жовтня 2018, 13:05
Цього року в регіоні було відновлено 202 км доріг державного значення.
На Харківщині триває наймасштабніша за останні роки робота з відновлення мережі доріг

Як повідомив на брифінгу заступник голові ХОДА Вадим Данієлян, Харківська область – лідер з відновлення доріг в Україні. 

«У 2014 році на ремонт доріг Харківщини було виділено 134,2 млн грн, а цього - більше 2,5 млрд грн. Динаміка серйозна.  Харківська область - лідер в Україні з ремонту, відновлення та якості доріг в Україні. Команда обласної влади завжди виконує роботи в строк і якісно», - сказав він.

За його інформацією, цього року було відновлено 202 км доріг державного значення. Серед основних напрямків – 15 доріг, по трьом з яких роботи ще тривають (це Чугуїв – Мілове (від Куп’янська до кордону з Луганською областю), Мерефа – Лозова – Павлоград (під’їзд до селища Краснопавлівка) та Чугуїв – Печеніги – Великий Бурлук (ділянка в Печенігах). 

З переліку доріг місцевого значення, в якому 80 об’єктів, роботи виконані на 77. На трьох тривають роботи: дорога Великий Бурлук – Григорівка – Обухівка – Дворічна, під’їзд до селища Рогань, дорога Харків – Липці – Борисівка. 

Нагадаємо, у поточному році був повністю оновлений напрямок, який поєднує Харківську та Сумську області. Ця траса є найбільш інтенсивною в регіоні, нею рухається близько 20 тисяч автомобілів на добу. Ремонти стартували в 2016 році. Дорожники облаштували 16 км вирівнювального шару, в 2017 році тут відремонтували ще 17 км. Також був відремонтований шляхопровід у Губарівці. Але основні роботи були проведені поточному році. Дана траса набула статусу головного об’єкту дорожнього будівництва регіону. 

Також у цьому році повністю завершено заплановані роботи на дорозі Старий Мерчик-Мурафа-Краснокутськ. Тут влаштовано нове покриття на ділянці 1,7 км. На 90% виконані роботи на дорозі Харків-Вовчанськ, де влаштовано 6,1 км вирівнювального шару з асфальтобетонної суміші на ділянках від кордону Харківського та Вовчанського районів у бік міста Вовчанськ, у межах сіл Шестакове, Зарічне та селища Старий Салтів. 

 

comments powered by HyperComments