Голова ХОДА Світлична та посол Швеції Хаґстрьом обговорили перспективні напрямки співробітництва

Четвер, 25 жовтня 2018, 13:56
Губернатор Харківщини Юлія Світлична 25 жовтня провела зустріч з послом Швеції в Україні Мартіном Хаґстрьомом.
Голова ХОДА Світлична та посол Швеції Хаґстрьом обговорили перспективні напрямки співробітництва

Як повідомляє прес-служба ХОДА, можливими сферами для розвитку відносин, на думку учасників зустрічі, є промисловість, освіта, медицина, IT-технології.

Окремо учасники зустрічі зупинилися на питаннях, пов'язаних зі співробітництвом у сфері охорони здоров'я.  Крім того, сторони зупинилися на питаннях децентралізації.

Нагадаємо, наприкінці вересня у Харкові пройшов Міжнародний економічний форум «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!», який зібрав майже 600 учасників з 35 країн світу та 18 послів.  

Напередодні форуму керівник регіону провела низку робочих зустрічей з іноземними послами. Так, 25 вересня пройшла зустріч голови ХОДА та Надзвичайного і Повноважного Посла Італійської Республіки в Україні. На ній мова пішла про розширення експорту харківських підприємств і реалізацію спільних проектів у таких сферах, як IT, медицина, переробна промисловість та АПК.

Також Світлична провела робочу зустріч з Послом Литовської Республіки в Україні Марюсом Януконісом. Під час зустрічі була обговорена участь литовської делегації в Х Міжнародному економічному форумі «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!», а також подальша співпраця між Литвою Харківщиною. 

28 вересня Юлія Світлична зустрілась з главою Представництва Європейського Союзу в Україні Хюгом Мінгареллі. Вони обговорили стан соціально-економічного розвитку регіону, реформу децентралізації та об’єднання громад, а також співпрацю Харківської області з Євросоюзом. За словами голови ХОДА, така співпраця, яка триває з 2016 року, вже дала практичні результати. 

comments powered by HyperComments