Всім театральним і концертним установам надається підтримка з обласного бюджету - ХОДА

Вівторок, 30 жовтня 2018, 15:03
Цього року майже кожна театральна установа Харківщини отримала фінансову підтримку.
Всім театральним і концертним установам надається підтримка з обласного бюджету - ХОДА

Про це сьогодні, 30 жовтня, сказав на брифінгу віце-губернатор регіону Анатолій Бабічев.

«Зокрема, це ремонт дахів, заміна вікон, енергоощадні технології. Так, у театрі музкомедії замінили крісла в глядацькій залі. Роботу будемо проводити й надалі», - розповів Анатолій Бабічев.

Він нагадав що наймасштабніший проект, який реалізується в області у сфері культури, - це будівництво філармонії. 

«Вже відкрито найкращу в Україні органну залу, зараз тривають роботи у великій залі філармонії. Я впевнений, що вже незабаром ми зможемо милуватися новою театрально-концертною залою», - сказав Анатолій Бабічев.

На проведення певних видів ремонтних робіт вперше за багато років отримали кошти й комунальні заклади вищої освіти I-II рівня акредитації (художні, музичні училища, коледж мистецтв). Також розпочато програму оновлення музичних інструментів.

Нагадаємо, що на Харківщині багато уваги приділяється розвитку театрального мистецтва. У регіоні успішно працюють п'ять обласних, один національний і більше тридцяти недержавних театрів. Триває реконструкція фасаду театру імені Пушкіна, на яку було виділено 670 тисяч гривень з обласного бюджету. Виділені кошти для підтримки українського драматичного театру імені Шевченка.

До речі, ремонт нової зали Харківської філармонії йде до свого завершення. За словами голови ХОДА, на початку наступного року має відбутися перший концерт в оновленій залі. 

 

comments powered by HyperComments