На Харківщині презентують благодійний проект «Незабутня Квітка», спрямований на профілактику онкозахворювань у жінок

Вівторок, 30 жовтня 2018, 15:37
Проект «Незабутня Квітка» присвячений відомій американській співачці українського походження Квітці Цісик, яка померла у 1998 році через рак молочної залози. Співачці було 44 роки, 7 з яких вона боролася з хворобою.
На Харківщині презентують благодійний проект «Незабутня Квітка», спрямований на профілактику онкозахворювань у жінок

Як повідомляє прес-служба ХОДА, 30 жовтня керівник регіону Юлія Світлична провела зустріч з продюсером українсько-американського благодійного проекту «Незабутня Квітка» Алексом Гутмахером.

Під час зустрічі з продюсером проекту Юлія Світлична зазначила, що тема онкозахворювань, на жаль, є актуальною для нашого регіону.

«У Харкові офіційно на обліку стоять майже 80 тисяч пацієнтів з онкозахворюваннями. Умови, в яких вони отримують лікування сьогодні, не відповідають вимогам. Будівля онкоцентру - в жахливому стані, там неможливо не тільки лікувати, але й просто знаходитися, - розповіла керівник області. - Тому мною було прийнято рішення щодо будівництва нового онкоцентру. Це непросте питання, ніхто не хотів братися за його вирішення. Але ми вирішили, що неможливо вкладати кошти в ремонти закладу, який є. Необхідно кардинально змінювати ситуацію».

Нагадаємо, з обласного бюджету виділені кошти на розробку проектної документації для будівництва нового онкоцентру. Необхідні зміни до обласного бюджету затвердили в ході пленарного засідання ХVII сесії Харківської облради VII скликання.

Умови в обласному онкоцентрі повинні відповідати міжнародним стандартам. Над зовнішнім виглядом і функціоналом будівлі працюють проектувальники. Будівництво почнеться після завершення всіх юридичних процедур.

До речі, з 20 жовтня по 3 листопада в Харкові триває акція «Онко-Дозор», направлена на жінок різного віку. Приурочена вона до Всесвітнього дня боротьби з раком молочної залози. Акція «Онко-Дозор» в першу чергу дає можливість своєчасно виявити патологію і не допустити ускладнень для здоров’я. Цього року всі охочі можуть записатися на прийом, вставши на електронну чергу. Під час акції діятимуть чотири кабінети, в трьох з яких буде жива черга. Всі чотири кабінети будуть оснащені апаратами ультразвуку та сучасним томографом.

 

comments powered by HyperComments