Світлична провела особистий прийом громадян та поспілкувалася з колективом НТК «Інститут монокристалів»

Понеділок, 26 листопада 2018, 17:29
Губернатор Харківської області відзначила досягнення вчених Інституту монокристалів та їх внесок у розвиток національної науки та наукомісткого виробництва.
Світлична провела особистий прийом громадян та поспілкувалася з колективом НТК «Інститут монокристалів»

Голова ХОДА ознайомилася з роботою наукової установи, відповіла на питання її співробітників і провела особистий прийом громадян, повідомляє прес-служба ХОДА.

«Жоден ворог не порушить наші плани. Ми продовжуємо системно працювати, будувати та розвивати регіон і допомагати людям, - підкреслила голова ХОДА. - Упевнена, що розвиток науки та впровадження наукомісткого внутрішнього виробництва - це зміцнення країни та запорука її незалежності. Розвиток і безпека - два паралельні шляхи майбутнього для кожної держави світу».

У ході зустрічі зі співробітниками НТК «Інститут монокристалів» НАН України Юлія Світлична запевнила, що керівництво області зробить все для того, щоб регіон і надалі був стабільним і мирним, продовжував розвиватися.

«Ми приділяємо увагу розвитку промисловості, науки та всіх сфер життєдіяльності області. За останній час ми зустрілися з великою кількістю наукових колективів. Я дуже поважаю людей справи, тому скасовувати або переносити сьогоднішню зустріч не була готова», - сказала голова ХОДА.

Вона відзначила досягнення вчених Інституту монокристалів та їх внесок у розвиток національної науки та наукомісткого виробництва.

«Саме розвиток науки та впровадження наукомістких виробництв - це фортеця нашої країни й основна можливість зміцнення її незалежності. Об'єднуючи зусилля, розвиваючи наші можливості, нарощуючи міжнародні контакти, впроваджуючи розробки в національне виробництво, ми можемо зміцнити як Інститут монокристалів, так і розвиток національної науки. На Харків і харківські розробки завжди спиралася наша держава. У тому числі в питаннях забезпечення обороноздатності», - акцентувала керівник області.

Юлія Світлична підкреслила, що на регіональному рівні проводиться системна робота для підтримки як молодих, так і досвідчених науковців. Зокрема, в 2,5 раза цього року було збільшено розмір обласних стипендій для вчених, регулярно проводяться обласні конкурси, в яких може взяти участь як молодь, так і заслужені наукові діячі. Кращим співробітникам НТК «Інститут монокристалів» у ході зустрічі голова ХОДА вручила відзнаки облдержадміністрації.

Під час зустрічі та прийому громадян співробітники Інституту монокристалів зверталися до голови ХОДА з питаннями, що стосуються забезпечення житлом молодих фахівців, впровадження обласних грантових програм для вчених, а також вирішення різних проблем зі сфер соцзахисту, житлово-комунального господарства та охорони здоров'я. Керівник області запевнила, що жодне з порушених питань не залишиться без уваги.

Нагадаємо, 15 листопада Юлія Світлична відвідала наукову установу НАН України в Харкові, де мала нагоду ознайомитися з роботою інституту та поговорити з колективом. Зокрема, тоді ж голова ХОДА вручила науковцям відзнаки облдержадміністрації. За її словами, Інститут радіофізики та електроніки є визнаним науковим центром, який  визначає рівень національних наукових здобутків.

Під час бесіди з колективом Інституту радіофізики та електроніки ім. О.Я. Усикова НАН України (ІРЕ) Світлична відзначила наукові досягнення та важливі роботи науковців. Вона також запевнила, що обласна влада готова підтримувати співробітників установи. Так само колектив може розраховувати на підтримку щодо набуття більшого обсягу національних замовлень.

Наприкінці жовтня голова ХОДА зустрілась з колективом Інституту проблем кріобіології та кріомедицини НАН України. Вона поспілкувалася з керівництвом і колективом інституту та ознайомилася з роботою підрозділів. Також Юлія Світлична передала державну нагороду (звання Заслуженого працівника науки і техніки України) директору інституту Анатолію Гольцеву та відзнаки облдержадміністрації співробітникам. Юлія Світлична підкреслила, що на регіональному рівні для розвитку науки на даний момент робиться все можливе. Зокрема, впроваджені різні проекти та програми для підвищення мотивації як молодих, так і досвідчених науковців. Засновані обласні премії для діячів науки, і їх розмір збільшили в 2,5 рази.

 

comments powered by HyperComments