Наступного тижня у філармонії почнуть монтувати люстри

Середа, 5 грудня 2018, 16:19
Фасад будівлі вже повністю готовий. Над входом залишилося встановити об'ємний напис «Харківська обласна філармонія». Монтаж букв планується почати за два тижні.
Наступного тижня у філармонії почнуть монтувати люстри

Директор Департаменту капітального будівництва ХОДА Сергій Жуков зазначив, що питання будівництва філармонії особисто курує глава ХОДА Юлія Світлична.

«Усередині основної зали фойє проводяться оздоблювальні роботи. Ми отримали індійський граніт, будівельники почали його укладання. Працюють у дві зміни. Обсяг роботи великий, за необхідності вони перейдуть на цілодобовий режим. Також закінчуємо 3D-панно. Всі його частини готові, йде їх складання і фарбування», - розповів Сергій Жуков.

У великій залі на наступному тижні розпочнуть монтаж люстр. Роботи проводитимуть львівські фахівці.

«Люстри потрібно піднімати на спеціальних лебідках, - сказав Сергій Жуков. - До цього часу паркет у великій залі вже буде покритий лаком і захищений спеціальною підкладкою. Наступного тижня, з 20 грудня, розпочнеться монтаж крісел».

Ми вже писали, що на Харківщині багато уваги приділяється розвитку театрального мистецтва. У регіоні успішно працюють п'ять обласних, один національний і більше тридцяти недержавних театрів. Триває реконструкція фасаду театру імені Пушкіна, на яку було виділено 670 тисяч гривень з обласного бюджету. Виділені кошти для підтримки українського драматичного театру імені Шевченка. Ремонт нової зали Харківської філармонії йде до свого завершення. За словами голови ХОДА, на початку наступного року має відбутися перший концерт в оновленій залі. 

До речі, у липні голова ХОДА ознайомилася з роботою ХНАТОБу ім. М. Лисенка та поспілкувалася з колективом. Світлична висловила вдячність колективу театру за вдале завершення сезону, а також велику кількість культурних проектів, фестивалів, які були реалізовані разом з обласною адміністрацією. Вона підкреслила, що вони можуть розраховувати і на подальшу підтримку. До реалізації нових проектів будуть долучати іноземних партнерів і соціально відповідальний бізнес. 

comments powered by HyperComments