Будемо підтримувати всі ініціативи, які дають користь студентству і всім жителям області – Світлична

Четвер, 13 грудня 2018, 17:16
Центр викладання арабської мови, який відкрився в економічному університеті ім. С. Кузнеця, відвідала губернатор Харківської області Юлія Світлична.
Будемо підтримувати всі ініціативи, які дають користь студентству і всім жителям області – Світлична

«Харків завжди позиціював себе як студентська столиця. Ми входимо до 10-ки найбільших вишівських центрів Європи. Ми завжди шукаємо шляхи забезпечення того, щоб молодь, наукова спільнота й активна студентська громада мали нові можливості. Для цього в Харківській області за останній час створено 5 кластерів, ми запроваджуємо обласні стипендії, щоб мотивувати науковців. Організовуємо конкурси і конференції, відкриваємо нові лабораторії, наукові центри, парки», - сказала голова ХОДА під час урочистого відкриття Центру викладання арабської мови.

Керівник області відзначила, що Харківський національний економічний університет дуже активно розвивається, в тому числі розвиває кооперацію з міжнародними партнерами.

«В економічному університеті запроваджують багато програм. Зокрема, разом з ХОДА та громадським активом в університеті запроваджували безкоштовні курси підвищення рівня англійської мови. Не будемо зупинятися на досягненому. Ми будемо підтримувати всі ініціативи, які дають користь студентству і всім жителям області», - запевнила Юлія Світлична.

Ректор вишу Володимир Пономаренко відзначив, що відкриттям центру навчальний заклад завдячує домовленостям, що були досягнуті на Харківському міжнародному економічному форумі.

«Дякуючи Юлії Олександрівні, у вересні в Харкові був проведений економічний форум – як раз там було розпочато зустрічний рух Об’єднаних Арабських Еміратів та нашого університету. Минуло 2 місяці – і ось результат», - сказав Володимир Пономаренко

Центр вивчення арабської – вже 8-й подібний в університеті.

«Було спрямування на Європу та Америку. Трошки - на Китай. Тепер відкриваємо цілий світ - арабський. Це дасть поштовх і для набору іноземних студентів. У нас уже відкриті спеціальності, які викладаються повністю англійською мовою, з 1 вересня - буде повністю на французькій. Наступний крок – на арабській», - відзначив ректор.

Директор «Українського державного центру міжнародної освіти» Олена Шаповалова наголосила, що наразі Харківська область є передовою в Україні з розвитку міжнародного співробітництва. «Не тільки за кількістю студентів, а й за кількістю міжнародних академічних центрів, які відкриті в університетах», - додала вона.

Під час урочистостей з нагоди відкриття Центру арабської мови голова ХОДА Юлія Світлична передала ректору ХНЕУ Володимиру Пономаренку державну нагороду – Орден князя Ярослава Мудрого V ступеня.

Нагадаємо, у жовтні голова ХОДА Юлія Світлична завітала до харківського осередку Української академії лідерства, де мала нагоду поговорити зі студентами з різних регіонів України. Вона, зокрема, наголосила, що академія лідерства є гарною можливістю, завдяки якій креативні, молоді, амбіційні, енергійні можуть заявити про себе, набратися досвіду, реалізувати власний проект, долучитися до проектів, які реалізують органи державної влади або місцевого самоврядування.

За її словами, УАЛ і надалі може розраховувати на підтримку ХОДА. Світлична додала, що обласна влада підтримує курс саморозвитку, самовдосконалення та набуття нових професійних якостей. Вона також додала, що ХОДА готова до того, щоб молоде покоління йшо до місцевої виконавчої влади.

До речі, у жовтні керівник регіону ініціювала надання статусу національного Харківському університету харчування та торгівлі. Про це Юлія Світлична сказала під час зустрічі з керівництвом та викладацьким складом університету. Під час спілкування голова ХОДА обговорила перспективи розвитку вишу та стан сфери освіти на Харківщині загалом.

comments powered by HyperComments