Світлична привітала харківських пловчинь з отриманням престижних нагород FINA

Вівторок, 18 грудня 2018, 11:17
Харків'янок Єлизавету Яхно та Світлану Саідову відзначила за підсумками 2018 року Міжнародна федерація плавання.
Світлична привітала харківських пловчинь з отриманням престижних нагород FINA

«Щиро вітаю Єлизавету та Світлану Бурханівну! Ми, в Харкові, давно переконані, що ви - найкращі, і приємно, коли цей факт визнають у всьому світі. Такі нагороди та всі перемоги на міжнародних змаганнях, які їм передували, даються важкою щоденною працею, завзятістю та справжньою силою духу. Бажаю вам здоров'я, сил, енергії та ще більших успіхів у майбутньому!» - сказала голова ХОДА Юлія Світлична.

Нагадаємо, на чемпіонаті Європи, який відбувся у шотландському місті Глазго, збірна України, яка складається виключно з представниць Харківщини, здобула 3 срібні та 1 бронзову нагороди.

Підопічні тренерів Світлани Саідової, Олесі Зайцевої та Валерії Меженіної стали срібними призерками в технічній програмі груп. За свій виступ Єлизавета Яхно, Анастасія Савчук, Владислава і Марина Алексєєви, Олександра Кашуба, Яна Нарєжна, Аліна Шинкаренко та Олександра Коваленко отримали від суддів 90.7439 бали. Чемпіонками в технічній програмі стали росіянки (94.6000 бали), а бронзові медалі дісталися італійкам (90.3553 бали).

Крім того, Єлизавета Яхно та Анастасія Савчук з результатом 93.4000 бали посіли друге місце в довільній програмі дуетів. Чемпіонками в цій програмі стали росіянки Світлана Колесніченко та Варвара Субботіна (96.7000 бали). Бронзові медалі вибороли італійки Лінда Черруті та Костанца Ферро (92.1333 бали).

У сольних змаганнях Єлизавета Яхно здобула срібну медаль у технічній програмі з результатом 91.3517 бали та бронзову - в довільній (92.1333 бали). 

Також "Справжня Варта" повідомляла, що харківські синхроністки завоювали 8 нагород на Світовій серії в Будапешті. Також харківські синхроністки блискуче виступили в Канаді на етапі світової серії.

Також повідомлялося, що з 7 по 9 червня в Лос-Анджелесі, США, відбувся етап Світової серії з синхронного плавання, на якому збірна України завоювала вісім нагород.

comments powered by HyperComments