Харківська область набула іншого статусу: Світлична підбила підсумки року, що минає

Четвер, 27 грудня 2018, 15:07
Завдяки плідним загальним зусиллям вдалося зробити майже неможливе - Харківська область цього року набула іншого статусу.
Харківська область набула іншого статусу: Світлична підбила підсумки року, що минає

Про це губернатор Харківської області Юлія Світлична сказала під час урочистого прийому з видатними діячами регіону, який відбувся у ХОДА сьогодні, 27 грудня.

«Ми багато будували, ремонтували та реконструювали.Спираючись на підтримку, ентузіазм та працездатність таких людей, як ви, наступного року зробимо набагато більше. Ще більше ремонтів шкіл, дитячих садочків, центрів адміністративних послуг, доріг – усе це обов’язково буде виконано», - сказала вона.

Голова ХОДА наголосила на важливості внеску кожного, зробленого в загальний результат.

«Серед вас – представники різних професій: аграрії, правоохоронці, представники місцевого самоврядування, лідери громадської думки, спортсмени, люди культури, матері-героїні, депутатський корпус. Вклад ваш надзвичайно важливий, адже ви кожного дня професійно та віддано слугуєте своїй державі. Знаю та вірю в результат людей діла», - сказала Юлія Світлична.

Вона передала державні нагороди видатним діячам Харківської області, що працюють у різних сферах. Серед нагороджених – Нововодолазький селищний голова Олександр Єсін. Він отримав орден «За заслуги» ІІІ ступеня та наголосив, що це нагорода – всієї команди, що розбудовує Нововодолазьку ОТГ.

«Хочу висловити подяку керівництву області за те, що не дивлячись на реформу децентралізації, яка дала додаткові фінанси, область нас підтримує», - підкреслив Олександр Єсін.

За підтримку керівнику області подякував і начальник Служби автомобільних доріг у Харківській області Євген Зражевець. Цього року він отримав звання Заслуженого будівельника України.

«Це, безумовно, заслуга всього нашого колективу, - відзначив Євген Зражевець. - І від щирого серця хочу подякувати за таку потужну підтримку дорожників. За останні два роки дорожники встали з колін. Сьогодні по Україні побудовано 1300 км доріг з новим покриттям, з них 228,8 км - у Харківській області».

Завершуючи захід, Юлія Світлична привітала всіх присутніх з новорічними та різдвяними святами та побажала нових досягнень та перемог.

Нагадаємо, за останній рік було відремонтовано понад 200 сільських будинків культури і творчості. По деяких об’єктах провели капітальні ремонти, по деяких – поточні. Вже відбулася повна реконструкція Барвінківського будинку культури, відновлено заклади в Сахновщинському, Коломацькому, Кегичівському районах тощо. Також цього року майже кожна театральна установа обласної власності отримала фінансову підтримку на проведення певних видів ремонтних робіт. Зокрема, це ремонт дахів, заміна вікон, енергоощадні технології. Так, у театрі музкомедії замінили крісла в глядацькій залі.

Також цього року на Харківщині багато уваги приділяється ремонтам у системі охорони здоров’я. Масштабні роботи проведено в Дергачівській ЦРЛ, капітальні ремонти проходять у Вовчанському, Ізюмському, Нововодолазькому, Богодухівському районах. У Харківській обласній лікарні для чорнобильців розпочався перший за 25 років капітальний ремонт. Зокрема, праця ведеться у стаціонарному корпусі. Окрім того, вже ремонтується декілька відділень: функціональної діагностіки, приймальному, а також фізеотерапії. Скоро ремонт розпочнеться у реанімації та операційному блоці - на четвертому поверсі лікарні.

comments powered by HyperComments