Харківський авіазавод може отримати держзамовлення на виробництво літаків АН-74 – Світлична

Вівторок, 22 січня 2019, 18:36
За останні три роки в Харківській області велику увагу приділили розвитку промислового комплексу. І як результат - плюс 14% промислового виробництва.
Харківський авіазавод може отримати держзамовлення на виробництво літаків АН-74 –  Світлична

Про це керівник регіону Юлія Світлична сказала під час наради за участю міністра МВс України Арсена Авакова та голови ДСНС України Миколи Чечоткіна.

«Тільки за 2018-й плануємо отримати зростання машинобудування на 26%. У 2018 році було створено майже 7000 нових робочих місць, 2000 з яких - на промислових підприємствах», - сказала вона.

Світлична підкреслила, що для розвитку промисловості велике значення має державна підтримка - підтримка Президента України та Кабінету міністрів України - та держзамовлення. Зокрема, допомога держави дуже важлива для виведення з затяжної кризи Харківського державного авіаційного підприємства.

«Ми розраховуємо, що злагоджені дії всіх, хто залучений до завантаження Харківського авіазаводу виробництвом двох літаків для Національної гвардії України, дадуть результат. І ХАЗ, нарешті, запрацює», - сказала голова ХОДА.

Нагадаємо, під час спілкування з робітниками заводу «ХТЗ» Юлія Світлична підкреслила, що розвиток промисловості - це база регіональної економіки. І від її зростання залежить розвиток регіону в цілому. За три останні роки маємо зростання виробництва у машинобудуванні області, яке складає 13% у загальному обсязі машинобудування України. «Бачимо перспективи і робимо все, щоб підприємства Харківщини були завантажені», - сказала вона.

23 жовтня зустрілась з колективом Харківського університету харчування та торгівлі. Обговорили багато питань, привітала науковців з державними нагородами, повністю підтримала колектив та ініціюю перед центральною владою питання щодо присвоєння університету статусу Національного закладу. 1 листопада відбувся виїзний прийом громадян на заводі «Південкабель». На підприємстві, яке є лідером електротехнічної промисловості країни, керівник регіону поспілкувалася з колективом та провела особистий прийом. Губернатор зазначила, що традиційно більшість проблем, з якими звертаються люди, стосуються житлово-комунальної сфери, соціальних, побутових та транспортних питань.

comments powered by HyperComments