На Харківщині продовжує зростати промислове виробництво - ХОДА

Четвер, 24 січня 2019, 17:11
Про це повідомили у Департаменті економіки і міжнародних відносин ХОДА.
На Харківщині продовжує зростати промислове виробництво - ХОДА

У цілому за підсумками 2018 року індекс промислової продукції склав 101,9% (по Україні – 101,1%). За 2018 рік обсяги промислового виробництва у машинобудуванні збільшились на 5,6%, добувній промисловості - на 7,4%, виробництві хімічних речовин і хімічної продукції - на 20,3%, фармацевтичному виробництві - на 1,2%, виробництві електроенергії - на 12,5% та інших галузях промисловості.

«За три роки (починаючи з 2016-го) промислове виробництво зросло на 14,4%. Найкраща динаміка спостерігається у машинобудуванні, за три роки обсяги виробництва збільшилися  на 30%, що перевищує прогнозний показник», - розповіли у Департаменті економіки і міжнародних відносин ХОДА.

Нагадаємо, за останні три роки в Харківській області велику увагу приділили розвитку промислового комплексу. І як результат - плюс 14% промислового виробництва. Про це керівник регіону Юлія Світлична сказала під час наради за участю міністра МВс України Арсена Авакова та голови ДСНС України Миколи Чечоткіна. «Тільки за 2018-й плануємо отримати зростання машинобудування на 26%. У 2018 році було створено майже 7000 нових робочих місць, 2000 з яких - на промислових підприємствах», - сказала вона.

Нагадаємо також, під час спілкування з робітниками заводу «ХТЗ» Юлія Світлична підкреслила, що розвиток промисловості - це база регіональної економіки. І від її зростання залежить розвиток регіону в цілому. За три останні роки маємо зростання виробництва у машинобудуванні області, яке складає 13% у загальному обсязі машинобудування України. «Бачимо перспективи і робимо все, щоб підприємства Харківщини були завантажені», - сказала вона.

comments powered by HyperComments