Нині ремонти проходять в близько 30 лікарнях Харківщини – Світлична

Вівторок, 26 лютого 2019, 09:10
Із ходом капітальних ремонтних робіт в лікарні ознайомилась голова ХОДА Юлія Світлична.
Нині ремонти проходять в близько 30 лікарнях Харківщини – Світлична

На сьогоднішній день в Красноградській ЦРЛ триває капітальний ремонт. За словами голови ХОДА, реконструкція в закладі розпочалася кілька років тому. Відбувся комплексний ремонт в трьох будівлях, було утеплено фасади та замінено вікна. Вона також пообіцяла, що буде робитися все для забезпечення тепла в палатах та придбання нового обладнання. На це підуть державні, обласні та районні кошти.

На сьогоднішній день медичну допомогу отримують мешканці Красноградського, Кегичівського, Сахновщинського та Зачепилівського. Там вже був відремонтований харчоблок, утеплилений терапевтичний, хірургічний та поліклінічний корпуси, відремонтована низка відділень. Триває ремонт у інфекційному відділенні. У поточному році заплановано завершити ремонтні роботи на даху хірургічного корпусу, поліклініки й патологоанатомічного відділення. Заплановано провести реконструкцію під хоспіс майже будівлі, яка вже 30 років ніким не використовується.

Головний лікар Краснокутської ЦРЛ Олександр Колодяжн розповів, що лікарня отримала багато нового медичного обладнання. Тільки до фізіотерапевтичного відділення було закуплено 35 апаратів. Лікарня отримала апарати УЗД, цифровий флюорограф, нове лабораторне обладнання та апаратуру, завдяки якій можна робити більш якісно медичну діагностику. Прижбана ендоскопічна апаратура, завдяки якій можна зробити операції.

За словами Юлії Світличної наголосила, розвитку сфери охорони здоров'я на Харківщині надається пріоритет. Вона розповіла, що зараз близько 30 районних, обласних та міських лікарень охоплені частковими або капітальними ремонтами. В області робиться зараз все для того, щоб медична ланка була комфортною та доступною для громадян. Реалізується програма з розвитку сільської медицини. В поточному році заплановане будівництво 30 нових сільських амбулаторій.

Як підкреслила голова ХОДА, медицина має бути доступною для всіх громадян. З поточного року на Харківщині буде взятий пріоритет на розбудову соціально-гуманітарної сфери. Будуть і далі проходити ремонтні роботи у лікарнях, дитячих садочках.

Нагадаємо, що 25 лютого під час свого візиту до Красноградського району Юлія Світлична відвідала місцевий відділ Головного управління ДСНС України в Харківській області. Там вона вручила сертифікати на необхідну оргтехніку та підкреслила, що рятувальники свого часу обрали благородну професію з порятунку людей. 

Також “Справжня варта” повідомляла, що в Харківській області 12 родинам ВПО були надані квартири. Соціальне житло для переселенців розміщується в двоповерховій будівлі в селищі Дослідне в Красноградському районі. 

comments powered by HyperComments