Харківські лікарні отримають гроші на нове обладнання

Четвер, 28 лютого 2019, 16:38
Були виділені кошти на придбання нового обладнання для лікарень Харківщини.
Харківські лікарні отримають гроші на нове обладнання

Відповідне рішення було прийняте в межах сесії Харківської обласної ради. За бюджетні кошти та частину медичної субвенції попередніх бюджетних періодів має бути проведена реконструкція та придбання обладнання для Обласного госпіталю ветеранів війни. Там мають бути створені реабілітації учасників бойових дій.

Також гроші будуть спрямовані на купівлю сучасного обладнання для медичної діагностики. Медичні заклади, в тому числі медико-генетичний центр, отримають електрокардіографи, апарати ультразвукової, рентгенологічної, ендоскопічної та лабораторної діагностики.

Запланована закупівля обладнання обладнання для хірургії та інтенсивної терапії. Це буде придбання операційних столів та ламп, наркозної та наркозно-дихальної апаратури, моніторів пацієнта, шприцевих насосів, дефібриляторів, електрохірургічної апаратури й обладнання для ендоскопічної хірургії, медичних функціональних ліжок. Також були виділені кошти на спеціальний автомобільний транспорт для системи екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Нагадаємо, що в Харківській області вже було заплановано будівництво та реконструкцію більше 170 об’єктів. Гроші на ці цілі були виділені під час сесії облради. Будівництво та ремонти будуть проведені на 73 об’єктах охорони здоров’я.

Також «Справжня варта» повідомляла, що в поточному році в регіоні запланований ремонт 93 доріг місцевого значення. За словами голови ХОДА, їх  кількість може стати більшою в тому випадку, якщо до Дорожнього фонду надійде додаткове фінансування.

comments powered by HyperComments