Харківська обласна філармонія створить нові робочі місця

П'ятниця, 1 березня 2019, 09:12
З обласного бюджету. Були виділені додаткові кошти для 70 штатних одиниць установи.
Харківська обласна філармонія створить нові робочі місця

Відповідне рішення було ухвалене під час пленарного засідання ХІХ сесії Харківської облради VII скликання. В Управлінні культури і туризму ХОДА повідомили, що фінансування передбачає Програма розвитку культури і туризму, а також охорона нерухомої культурної спадщини Харківської області на 2019-2023 роки.

Як повідомила заступник директора Харківської обласної філармонії Інна Волощук, колектив філармонії прийме до себе 70 нових співробітників вже з 1 березня. За її словами, більшою мірою це буде  технічний склад. Туди наймуть інженерів, монтажників, електриків, прибиральників. Все через те, що після проведення капремонту стала більшою площа комплексу.

В свою чергу начальник Управління культури і туризму ХОДА Олег Яцина зазначив, що з бюджету області будуть спрямовані гроші на оновлення матеріально-технічної бази закладів культури і мистецтв. Будуть куплені глядацькі крісла для Харківського академічного українського драматичного театру ім. Т. Шевченка і для Харківського художнього училища. Для Харківського музичного училища ім. Б. Лятошинського закуплять нові музичні інструменти й систему електрозвучання.

За словами Яцини, цього року були виділені гроші на ремонт системи водопостачання та водовідведення в Лозівському вищому коледжі мистецтв. Передбачено виділення обласних коштів на виготовлення проектно-кошторисної документації, проведення ремонту фасаду та покрівлі Харківського музичного училища. Також передбачене виділення коштів на облаштування території в Літературно-меморіальному музеї ім. Г. Сковороди і на ремонт даху Харківського художнього музею.

Нагадаємо, що 28 листопада відбулася чергова сесія харківської обласної ради. під час заходу було заявлено, що в поточному році запланований ремонт 93 доріг місцевого значення. За словами голови ХОДА, область направляє всі можливі ресурси на ремонт доріг.

Того ж дня були виділені кошти на реконструкцію медичних закладів, шкіл та дитячих садків, спортивних об’єктів тощо. Зокрема, будівництво та ремонти проведуть на 73 об’єктах охорони здоров’я, серед яких - 36 амбулаторій у сільській місцевості, 31 районна та міська лікарня, 6 обласних лікувальних закладів.

 

comments powered by HyperComments