Два харківські підприємства підписали контракт на 1,27 млрд грн

Четвер, 14 березня 2019, 18:26
«Турбоатом» і «Електроважмаш» підписали контракт з «Укргідроенерго» на 1,27 млрд грн
Два харківські підприємства підписали контракт на 1,27 млрд грн

Харківські підприємства займуться модернізацією турбін та генераторів Кременчуцької ГЕС. Контракт на виконання цих робіт був виграний харківськими промисловцями на тендерних торгах. Зокрема, вони спромоглася випередити своїх європейських і китайських конкурентів. Підписанні документа відбулося 14 березня на заводі «Турбоатом». В заході взяли участь Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман та голова ХОДА Юлія Світлична.

За словами Прем’єр-міністра, Україна потребує модернізацію енергетики та енергонезалежності. І він радий, що саме харківське підприємство виграло на міжнародному тендері. Гройсман зазначив, що зараз є можливість завантажити його потужності.  

Юлія Світлична зазначила, що хороші результати досягаються завдяки підтримки органів влади в сфері промисловості. За її словами, цей контракт означає роботу, зарплату та впевненість у тому, що підприємства Харківщини будуть завантажені. Контракт на 1,27 млн грн для АТ «Турбоатом» і ДП «Електроважмаш» з модернізації Кременчуцької ГЕС має збільшити обсяги виробництва і прибутковість підприємств,  підвищити соціальні стандарти для співробітників.  
Голова ХОДА розповіла, що ціма підприємствами виконуються вимоги керівництва Харківщини щодо системного підвищення зарплатні. За останні два роки вона зросла в 1,7 рази. А генеральний директор АТ «Турбоатом» Віктор Суботін в свою чергу зазначив, що нині рівень зарплат сягає близько 15 тисячі гривень, у промислово-виробничого персоналу – майже 20 тисячі гривень. За його словами, це конкурентна зарплата, яка дозволяє підприємству утримати працівників.

Суботін також розповів, що в останні роки «Турбоатом» працює з прибутком - понад 3 мільярдів гривень за три роки. За цей час «Турбоатом» реалізував продукції на 7 мільярдів гривень.

Нагадаємо, що Світлична сьогодні заявила про те, що бюджет Харківщини став потужнішим в три рази. Така новина пролунала під час засідання Ради регіонального розвитку в Харкові, в яковому Голова ХОДА брала участь разом із Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом.

Також Світлична розповіла, що на Харківщині в найближчі три роки буде відновлено 2000 об’єктів. За її словами, регіон має продуманий та чіткий план подальших дій.

comments powered by HyperComments